Gerelateerde artikelen

  • Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon Opvoeden van kinderen met gebruik telefoon
  • Kinderfeestje organiseren en een goed idee Kinderfeestje organiseren en een goed idee
  • Kleurenklok geeft grip op tijd Kleurenklok geeft grip op tijd
  • Kind en geweld Kind en geweld
  • Glossy tijdschrift Kek Mama vernieuwd Glossy tijdschrift Kek Mama vernieuwd
  • Mama Café door heel Nederland Mama Café door heel Nederland
moeders

Beloning en schouderklopje kind werkt

happyfamilylife.com
happyfamilylife.com

Beloning en schouderklopje werkt vaak beter dan mopperen. Ben je ook wel eens bij de juf van je zoon of dochter uitgenodigd om te komen praten over het gedrag. Dan kan het zijn dat de juf tevreden is over de prestaties bij taal en rekenen, maar over het gedrag niet. Heb jij een kind dat nogal ondeugend en erg aanwezig is in de klas. Dan heeft je kind wellicht een stoel bij iemand weggetrokken die net wilde gaan zitten of misschien raakt je zoon/dochter regelmatig iets kwijt.
Oef, daar zit je dan als moeder, die zelf toch een redelijk braaf meisje is geweest in de klas vroeger…

Beloning en schouderklopje kind werkt

Alleen maar straffen helpt niet bij de meeste kinderen, maar belonen wel. Ik ben dan ook op zoek gegaan naar handige hulpmiddelen om te helpen bij het belonen. Ik kwam terecht bij happyfamilylife.com
Je kan natuurlijk ook een workshop volgen, maar dat vind ik persoonlijk wat te ver gaan. Zij verkopen handige producten. Zoals bijvoorbeeld Kinderzin Schouderklopjes in combinatie met de Het-gaat-me-lukken-kaart. Deze zijn vooral geschikt om samen met je kind(eren) te werken aan een leuke manier van belonen.

  • Kinderzin Schouderklopjes bevat 18 beloningskaarten, waarvan twee zelf in te kleuren beloningen. Met stickertjes die in de agenda geplakt kunnen worden bij de datum dat de beloning wordt verzilverd. Als je kind iets goed heeft gedaan of iets geleerd heeft kun je hem of haar zelf een beloning uit dit boekje laten kiezen. De beloning is een activiteit die samen gedaan kan worden met de (groot)ouder(s) of met een vriendje of vriendinnetje. Een belangrijke stimulans voor de eigenwaarde van je kind. Een aantal kaarten is zelfs te versturen als ansichtkaart naar degene waarmee het kind de activiteit wil gaan doen.
  • De Kinderzin Het-gaat-me-lukken-kaart is een steuntje in de rug voor kinderen die iets willen leren of af willen leren. Het kind maakt samen met de ouder(s) een afspraak over wat het wil bereiken. Op deze wijze kan het kind spelenderwijs gestimuleerd worden tot gedragsverandering en groeien in zelfvertrouwen. En dan lukt natuurlijk alles.
    Losse Het-Gaat-Me-Lukken kaarten zijn uitverkocht. Een digitale Het-gaat-me-lukken kaart kan gratis gedownload worden: Gratis download