Gerelateerde artikelen

  • Bijen houden tips en belangrijke informatie Bijen houden tips en belangrijke informatie
  • Bloemen maken van papiergaren Bloemen maken van papiergaren
  • Kindermode en jongerenmode zelf maken Kindermode en jongerenmode zelf maken
  • Grote kerstmarkt Keukenhof Grote kerstmarkt Keukenhof
  • Genieten van dagje wellness Genieten van dagje wellness
  • Espresso onderweg maken Espresso onderweg maken
eropuit

Open dag molens en gemalen

wallpaperscraft.com
wallpaperscraft.com

Open dag voor molens en gemalen is ieder jaar op de tweede zaterdag in mei. Dan worden de Nederlandse molens en gemalen extra onder de aandacht gebracht. Meer dan 900 wind- en watermolens en gemalen zijn dan geopend voor publiek. Nationale Molendag wordt in 2015 op zaterdag 9 en/of zondag 10 mei gehouden. In dit weekend draaien bijna alle molens van Nederland en zijn open voor bezoek.

Tijdens Nationale Molendag organiseren vele molenaars extra activiteiten op en rond de molen. Van pannenkoeken bakken tot en met vele kinderactiviteiten en met fietsroutes tot molenmarkten, de Nationale Molendag is een gezellig dagje uit met het hele gezin.

Open dag molens en gemalen

Er wordt een kleurboekje ‘Molens kijken, molens kleuren’ tijdens het evenement door menig molenaar uitgedeeld aan de jeugdige bezoekers. Het kleurboekje is te bestellen in de webwinkel op www.molens.nl.
Voor meer informatie surf je naar nationalemolenengemalendag.nl