Gerelateerde artikelen

  • Borduurwerk in Museum de Kantfabriek Borduurwerk in Museum de Kantfabriek
  • Hond gezonde ijslolly geven en zelf maken Hond gezonde ijslolly geven en zelf maken
  • Originele nieuwjaarskaart zelf maken Originele nieuwjaarskaart zelf maken
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Vetbollen maken voor vogels in de winter Vetbollen maken voor vogels in de winter
  • Decoratie sfeer Halloween knutselen Decoratie sfeer Halloween knutselen
hobby

Playmobil al 40 jaar speelplezier

playmobil tentoonstellingPlaymobil is in 1974 gestart met de eerste Playmobil-figuren, een eenkleurig lichaam, onbeweeglijke handen, maar een vriendelijk lachend gezicht. Hans Beck, ontwerper van Geobra Brandstätter vervaardigde destijds een ridder, een bouwvakker en een indiaan en verder een beperkt aantal accessoires voor de eerste introductie op de internationale speelgoedbeurs. In eerste instantie werd er met matig enthousiasme op gereageerd. Pas op het einde van de beurs kwam er een order van een Nederlandse speelgoedgroothandel die de aanzet gaf voor dit onverwachte, wereldwijde succesverhaal.

playmobil tentoonstelling eerste figuren

Playmobil in museum van de 20eeuw

In 2008 toonde het Museum van de 20e eeuw de eerste Playmobil-expositie in de Benelux. Het werd een ongeëvenaard succes, zowel bij critici als publiek. Meer dan 50.000 bezoekers zagen de expositie. Sinds enkele jaren is het museum verhuisd naar een andere en grotere locatie in de voormalige gevangenis op het Oostereiland bij de haven van Hoorn. In 2015 kan er in drie zalen een nog mooiere tentoonstelling gerealiseerd worden met vele nieuwe attracties.

Van 3 april 2015 t/m 3 januari 2016 is de tentoonstelling “Playmobil, 40 jaar speelplezier” te bezoeken in het Museum Van de 20e Eeuw in Hoorn.

  • Adres: Krententuin 24 (Oostereiland) Hoorn
  • Openingstijden: ma. t/m vr. 10-17 uur, za. en zo. 12-17 uur
  • Toegangsprijzen: Kinderen (4 tot 16 jaar) € 3,50, volwassenen € 8,00, MuseumKaart gratis.