Gerelateerde artikelen

  • Hoedjes, petjes of piratendoek Hoedjes, petjes of piratendoek
  • Kinderfilmfestival door heel Nederland Kinderfilmfestival door heel Nederland
  • Popcorn traktatie Popcorn traktatie
  • Nijntje kleurplaat Nijntje kleurplaat
  • Veilig internetten voor jong en oud Veilig internetten voor jong en oud
  • Kind en geweld Kind en geweld
moeders

Astma en allergie voorkomen

feelgrafix.com
feelgrafix.com

Astma en allergie voorkomen is ook iets om aan te denken als je zwanger bent: Zwangere vrouwen die regelmatig appels en vis eten, verlagen hiermee de kans op astma en allergie bij hun kind. Voor dit onderzoek werd bij ruim 1200 kinderen van 5 jaar de longfunctie onderzocht en werden allergietesten afgenomen. De moeders van deze kinderen hadden tijdens de zwangerschap een vragenlijst over hun voeding ingevuld. Daarnaast werd gekeken naar het voedingspatroon van de kinderen.

Astma en allergie voorkomen

Kinderen van wie de moeder tijdens de zwangerschap vier of meer appels per week at, hadden op 5-jarige leeftijd minder vaak last van astma dan kinderen van wie de moeder maximaal één appel per week had gegeten. Daarnaast bleek de kans op eczeem lager te zijn wanneer de moeder gedurende de zwangerschap minstens één keer per week vis op het menu had staan. Meer info :

TIP: natuurlijk de schil van de appels goed schoonmaken !!!