Gerelateerde artikelen

  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Creatief boek maken als herinneringsboek Creatief boek maken als herinneringsboek
  • Simpel en snel haakpatroon kindermutsje Simpel en snel haakpatroon kindermutsje
moeders

Vrouw heeft liever kind dan carrière

vrouw moeder en carriereVrouw heeft overwegend liever kind dan carrière, als er al een keuze is. Dit blijkt uit een onderzoek, en kijkend naar situaties om mij heen, herken ik dit wel. Ik ken slechts enkele gevallen waar de zorg voor kinderen en de huishoudelijke taken volledig verdeeld of ‘ingekocht’ worden. De meeste vrouwen zijn liever een aanwezige moeder dan dat ze een carrière nastreven. Dus dan resteert part-time werken.

Vrouw heeft liever kind dan carrière

Voor het combinatiemodel, waarbij mannen en vrouwen samen het geld verdienen en de zorg voor kinderen en huishoudelijke taken delen, is in veel gezinnen een prima oplossing  gevonden.

Vrouw, moeder en carrière combineren kan, het is een kwestie van keuzes maken. Er zijn vrouwen die dat prima kunnen. Deze vrouw en moeder heeft dit altijd gewild en handelt daar ook naar. Deze ‘succesvolle’ vrouwen, die geen last lijken te hebben van schuldgevoelens of kritiek, zijn sterk en zelfbewust.

Traditionele rollenpatronen zijn hardnekkiger dan je denkt, dus maak duidelijke keuzes rondom de combinatie van carriere en de zorg voor kinderen en partner. Goede afspraken met je partner, medeverzorgers en MET de kinderen zijn van groot belang om alles in goede banen te leiden.
Lees meer bij carrieretijger.nl/carriere