Gerelateerde artikelen

  • Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken
  • Handleiding spiegel mozaieken Handleiding spiegel mozaieken
  • Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?
  • Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken
  • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
  • Vlaggetjes slinger maken doe je samen Vlaggetjes slinger maken doe je samen
moeders

Vrouw heeft liever kind dan carrière

vrouw moeder en carriereVrouw heeft overwegend liever kind dan carrière, als er al een keuze is. Dit blijkt uit een onderzoek, en kijkend naar situaties om mij heen, herken ik dit wel. Ik ken slechts enkele gevallen waar de zorg voor kinderen en de huishoudelijke taken volledig verdeeld of ‘ingekocht’ worden. De meeste vrouwen zijn liever een aanwezige moeder dan dat ze een carrière nastreven. Dus dan resteert part-time werken.

Vrouw heeft liever kind dan carrière

Voor het combinatiemodel, waarbij mannen en vrouwen samen het geld verdienen en de zorg voor kinderen en huishoudelijke taken delen, is in veel gezinnen een prima oplossing  gevonden.

Vrouw, moeder en carrière combineren kan, het is een kwestie van keuzes maken. Er zijn vrouwen die dat prima kunnen. Deze vrouw en moeder heeft dit altijd gewild en handelt daar ook naar. Deze ‘succesvolle’ vrouwen, die geen last lijken te hebben van schuldgevoelens of kritiek, zijn sterk en zelfbewust.

Traditionele rollenpatronen zijn hardnekkiger dan je denkt, dus maak duidelijke keuzes rondom de combinatie van carriere en de zorg voor kinderen en partner. Goede afspraken met je partner, medeverzorgers en MET de kinderen zijn van groot belang om alles in goede banen te leiden.
Lees meer bij carrieretijger.nl/carriere