Gerelateerde artikelen

  • Hoedjes, petjes of piratendoek Hoedjes, petjes of piratendoek
  • Kinderfilmfestival door heel Nederland Kinderfilmfestival door heel Nederland
  • Popcorn traktatie Popcorn traktatie
  • Nijntje kleurplaat Nijntje kleurplaat
  • Veilig internetten voor jong en oud Veilig internetten voor jong en oud
  • Kind en geweld Kind en geweld
moeders

Vallen en tand breken

drdavidgeier.com/steps-tooth-knocked-out
drdavidgeier.com/steps-tooth-knocked-out

Vallen en tand breken, dat is een zorg als je je jouw zoon ziet crossen en stunten op zijn fiets. Af en toe is het dan ook ineens raak. Over de kop met de fiets van een vriendje. Resultaat was veel bloed, schrammen, builen, gat in zijn kin en een gebroken tand. Dat laatste vinden wij moeders vaak het ergste. Je kan wel huilen bij de aanblik van zijn gebroken, net doorgekomen grote mensen tand.

Vallen en tand breken

Eerst naar de eerste hulp om het gat in zijn kin te laten ontsmetten en dichtplakken en vervolgens naar de tandarts. Als er een tand breekt moet je zo snel mogelijk naar de tandarts om te voorkomen dat de plaats waar de tand is afgebroken ontstoken raakt.

Bij de zoon van een kennis van mij is zijn tand gebroken in een schuine lijn tot aan zijn tandvlees. Enorm balen dus. Eerst werd het behandeld met een primer en iets gladder gemaakt. Later moesten ze terugkomen en kon de tandarts er weer een mooie tand van maken. Techniek is niet meer zoals jaren geleden, waarbij je kleur- en materiaalverschillen goed kon zien.
Nog even afwachten en weldra kan hij weer lachen met een mooie nieuwe tand.