Gerelateerde artikelen

  • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
  • Creatief boek maken als herinneringsboek Creatief boek maken als herinneringsboek
  • Gratis patronen papieren tas om zelf te maken Gratis patronen papieren tas om zelf te maken
  • Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken
  • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
  • Vlaggetjes slinger maken doe je samen Vlaggetjes slinger maken doe je samen
moeders

Zwanger en ziek en werken

zwanger ziek werken

Zwanger en ziek en werken geeft soms onduidelijkheid binnen je werkkring. Je mag natuurlijk niet over iedereen oordelen maar ook ik heb gemerkt dat bij de verschillende organisaties waar ik werkte er geregeld vrouwen bij zaten die tijdens hun zwangerschap vaak ziek waren. Ik kan misschien niet objectief zijn want bij alle twee mijn zwangerschappen voelde ik  mij, op wat maagzuur en misselijkheid na, wel fit.

Zwanger en ziek en werken

Het blijkt dat vooral jonge werkneemsters vaker ziek thuis zijn wegens hun zwangerschap of bevalling. Driekwart van de zwangere vrouwen tot 25 jaar verzuimt, terwijl van alle werkneemsters in verwachting bijna de helft dat doet. Dat blijkt uit een onderzoek.

Volgens het onderzoek is het verzuim onder werkneemsters tot 25 jaar hoger, doordat het meestal gaat om de eerste zwangerschap. Ook is deze groep waarschijnlijk minder hoog opgeleid dan werkende vrouwen die op latere leeftijd in verwachting raken.

De jongere vrouwen in verwachting hebben een hoger verzuim m.n. als zij werken in de lichamelijk zwaardere beroepen, zoals in de zorg, detailhandel, het grootwinkelbedrijf, de schoonmaak en de zakelijke dienstverlening.

Misschien goed lieve jonge toekomstige moeders om duidelijke afspraken tijdens je zwangerschap te maken met je leiding gevende , zodat je zwangerschapsverzuim geen onrust geeft bij je directe collega’s,. Die ‘goedwillende’ collega’s gaan niet over je aanstelling en afspraken die jij hebt met je leidinggevende.

pregnancyandbaby.com
pregnancyandbaby.com