Gerelateerde artikelen

 • Wandkleed baby- en peuterkamer gratis patroon Wandkleed baby- en peuterkamer gratis patroon
 • Haakpatroon luchtballonnen mobile haken Haakpatroon luchtballonnen mobile haken
 • Hoe decoratieve ballen maken met mooi papier Hoe decoratieve ballen maken met mooi papier
 • Gratis kleine baby borduurpatronen Gratis kleine baby borduurpatronen
 • Originele en persoonlijke baby kraamcadeautjes Originele en persoonlijke baby kraamcadeautjes
 • Kleine tuin lampion zelf maken Kleine tuin lampion zelf maken
moeders

Baby respecteren en daardoor begrijpen

wat baby verteltBaby respecteren zorgt er voor dat je je kindje beter kunt gaan begrijpen. Elke baby, elke moeder, elke vader is anders. Elke ouder beleeft een moment van ‘wat nu?’ De baby die je krijgt, is immers niet de baby waar je 9 maanden van gedroomd hebt en die baby moet je leren begrijpen. Tracy Hogg, een gediplomeerd kraamverzorgster en consultatiebureaumedewerkster, heeft de taal van baby’s leren verstaan door goed naar hun gehuil en lichaamstaal te kijken en te luisteren.

Baby respecteren

In het boek ‘Wat je baby vertelt’ wordt haarfijn uitgelegd hoe elke ouder zijn kind beter kan begrijpen. Dat kan al meteen door in te zien dat je baby een eigen temperament heeft. Volgens Tracy Hogg zijn er grofweg 5 categoriën waar de meeste baby’s in passen:

 1. engelachtig
 2. volgens het boekje
 3. gevoelig
 4. pittig
 5. mopperig.

Hiermee wil ze geen etiket op de baby’s plakken, maar ouders helpen om inzicht te krijgen in bepaalde zaken van hun kind, zoals huil- en slaappatronen, reacties en aanleg. Zo weet je beter wat jouw baby nodig heeft.

Als je eraan denkt je baby als mens te zien, zal je hem altijd het respect geven dat hij verdient. Mensen praten vaak over het hoofd van de baby heen en gedragen zich alsof die er helemaal niet is. Uit onderzoek blijkt dat baby’s veel meer begrijpen dan we denken. Ze zijn gevoelig voor kleuren en geuren, en kunnen onderscheid maken tussen verschillende visuele prikkels. Al in de eerste paar weken wordt het geheugen ontwikkeld.

Met je baby praten, is een manier om hem te laten zien dat je hem respecteert. Wanneer je de tijd neemt om erachter te komen wat je baby je duidelijk probeert te maken, krijg je een tevreden kind. Respect en gezond verstand zijn de twee basisprincipes voor het goed omgaan met je baby.