Gerelateerde artikelen

  • Recept snoephuisje, heksenhuisje maken Recept snoephuisje, heksenhuisje maken
  • Oud en Nieuw spetterend vieren Oud en Nieuw spetterend vieren
  • Snelle sinterklaas surprise maken Snelle sinterklaas surprise maken
  • Sinterklaas surprises met tips en trucs Sinterklaas surprises met tips en trucs
  • Aftelkalender maken met deze voorbeelden Aftelkalender maken met deze voorbeelden
  • Sinterklaas surprise hand of rollade maken Sinterklaas surprise hand of rollade maken
hobby

Artisjok keukentip

artisjok tip. Bron: wallpaper.free-photograph.net
artisjok tip.
Bron: wallpaper.free-photograph.net

Artisjok keukentip, want het lekkerste gedeelte van de artisjok zit onderin. Dit gedeelte wordt de bodem of hart genoemd. Artisjokken zijn eigenlijk de bloemknoppen van een distel. Deze bloemknoppen bestaan uit vele kleine blaadjes die om een bloembodem zijn gevouwen. Op deze bloembodem (het ‘hart’ genoemd) groeit een soort harig ‘hooi’.

artisjok tip

Artisjok keukentip

Tip trucje: snij de dikke steel niet los van de onderkant, maar breek hem af! Als je de steel afbreekt trek je de vezelige draden die in het onderste gedeelte zitten er meteen uit.
Voor recepten met de artisjok, ga je naar onze koken.blogo

Basisrecept artisjok bereiden

  1. De artisjokken goed wassen
  2. Draai de steel van de artisjok af zo dat de harde vezels ook mee worden verwijderd (zie bovenstaand tip trucje)
  3. Wrijf de bodem in met citroensap
  4. Haal de onderste blaadjes van de artisjok af tot de artisjok rechtop kan blijven staan
  5. Zet de artisjokken rechtop naast elkaar in een flinke pan, bestrooi ze met zout en vul de pan met water tot de artisjokken onder water staan
  6. Leg een bord of schoteltje op de artisjokken om te voorkomen dat ze gaan drijven
  7. Voeg een scheutje citroensap of azijn toe en kook de artisjokken in 30 – 60 minuten gaar (de kooktijd is afhankelijk van de grootte en soort artisjokken).
  8. Ze zijn gaar als de blaadjes makkelijk loslaten als je er zachtjes aan trekt
  9. Zet de artisjokken na het koken nog even op de kop om uit te lekken.