Gerelateerde artikelen

  • Lapje vilt maken door nat vilten Lapje vilt maken door nat vilten
  • Hoe klimroos maandenlang laten bloeien Hoe klimroos maandenlang laten bloeien
  • Polswarmer of handwarmer breien of haken Polswarmer of handwarmer breien of haken
  • Kalkverf en krijtverf verschil en gebruik Kalkverf en krijtverf verschil en gebruik
  • Boeddha maken als Sinterklaas surprise Boeddha maken als Sinterklaas surprise
  • Wat is jute en wat kan ermee Wat is jute en wat kan ermee
hobby

Hoe rokken en rokjes naaien

hoe rokjes naaienHoe rokken maken of zelf kleding naaien, want dat is dé trend. Ben je op zoek naar dat ene rokje, dan maak je het toch gewoon zelf. Er zijn talloze mogelijkheden om nieuwe, betaalbare stoffen en tweedehands kleding om te toveren tot een eigentijdse rok. Ook bestaande truien, oude gordijnen en T-shirts kunnen als basis gebruikt voor een kledingstuk.

Omdat in het boekje wordt uitgegaan van vier maten (taillewijdte, heupwijdte en -hoogte, roklengte) zijn de patronen voor elke leeftijd en voor elke omvang. Een rits inzetten is lang niet altijd nodig, elastiek in de tailleband voldoet in veel gevallen. De algemene werkwijze staat achterin het boekje, zodat ook een onhandig iemand de voorbeelden kan namaken.

hoe rokken naaien

Hoe rokken en rokjes naaien

Met het boekje Rok&CO, een naaimachine en een lapje van de markt naai je in een handomdraai jouw favoriete rok in elkaar. De patronen in dit boekje zijn verrassend eenvoudig en passen altijd, of je nu dik, dun, groot, klein, lang, jong of oud bent.
Laat je inspireren door Rok & co en ontwerp een unieke rokjescollectie. Met bijpassende tas, cape, sjaal en ceintuur.
Door de grappige, makkelijke begrijpbare tekeningetjes kun je zelfs met twee linkerhanden deze kleren maken.

Dit is géén foto uit het boekje, maar wel grappig!