Gerelateerde artikelen

  • Nacht en donker schilderen doe je zo Nacht en donker schilderen doe je zo
  • Theemuts uit wollen dekens maken Theemuts uit wollen dekens maken
  • Persoonlijk item op je outfit maken Persoonlijk item op je outfit maken
  • Apparaatje rozetten maken en tips Apparaatje rozetten maken en tips
  • Patroon poppenkleding zelf maken tip Patroon poppenkleding zelf maken tip
  • Lintje of decoratie speld zelf maken Lintje of decoratie speld zelf maken
hobby

Hoe rokken en rokjes naaien

hoe rokjes naaienHoe rokken maken of zelf kleding naaien, want dat is dé trend. Ben je op zoek naar dat ene rokje, dan maak je het toch gewoon zelf. Er zijn talloze mogelijkheden om nieuwe, betaalbare stoffen en tweedehands kleding om te toveren tot een eigentijdse rok. Ook bestaande truien, oude gordijnen en T-shirts kunnen als basis gebruikt voor een kledingstuk.

Omdat in het boekje wordt uitgegaan van vier maten (taillewijdte, heupwijdte en -hoogte, roklengte) zijn de patronen voor elke leeftijd en voor elke omvang. Een rits inzetten is lang niet altijd nodig, elastiek in de tailleband voldoet in veel gevallen. De algemene werkwijze staat achterin het boekje, zodat ook een onhandig iemand de voorbeelden kan namaken.

hoe rokken naaien

Hoe rokken en rokjes naaien

Met het boekje Rok&CO, een naaimachine en een lapje van de markt naai je in een handomdraai jouw favoriete rok in elkaar. De patronen in dit boekje zijn verrassend eenvoudig en passen altijd, of je nu dik, dun, groot, klein, lang, jong of oud bent.
Laat je inspireren door Rok & co en ontwerp een unieke rokjescollectie. Met bijpassende tas, cape, sjaal en ceintuur.
Door de grappige, makkelijke begrijpbare tekeningetjes kun je zelfs met twee linkerhanden deze kleren maken.

Dit is géén foto uit het boekje, maar wel grappig!