Gerelateerde artikelen

  • Wespen voorkomen in glas of schaal Wespen voorkomen in glas of schaal
  • Magnetron maakt bacterien non-actief Magnetron maakt bacterien non-actief
  • Mascara bruin of zwart gebruiken tip Mascara bruin of zwart gebruiken tip
  • Servies beschilderen met sjabloon Servies beschilderen met sjabloon
  • Romantische muur decoratie is een kantlijst Romantische muur decoratie is een kantlijst
  • Origineel sieraad zijn de vergulde nietjes Origineel sieraad zijn de vergulde nietjes
moeders

Thuisblijfouder en de waarde daarvan

Thuisblijfouder en de waarde daarvan. Natuurlijk vertaalt de waarde van liefde zich niet in een salarisstrookje. En natuurlijk werkt de formeel werkende ouder ook hard. Maar in deze tijd, waar men ogenschijnlijk zelfwaarde sterk verbindt met werken, is het misschien interessant om eens te kijken wat de marktwaarde van thuisblijfouders is volgens het financiële systeem.

Thuisblijfouder en de waarde daarvan

Een thuisblijfouder  zou €72.297,78 per jaar verdienen als deze een aangepast salaris zou krijgen voor alle dagelijkse werkzaamheden. Dat blijkt uit een onderzoek van Viking dat is uitgevoerd onder 700 Nederlandse en Vlaamse thuisblijfouders.

Thuisblijfouders zijn gemiddeld 91 uur per week aan het werk en dat is meer dan het dubbele van een 40-urige werkweek!

In dit onderzoek werden thuisblijfouder vergeleken met het runnen van een startende onderneming. Als echte startende zelfstandige ben je alles en iedereen tegelijk. Je hebt geen vakantiedagen, kan geen ziekteverlof opnemen en er is geen dertiende maand. Bakkenvol met liefde stop je in je werk.

Een multitasking project manager pur sang die alles om de kinderen heen organiseert,  onregelmatige werktijden heeft, regelmatig kookt familie en vrienden, kleine evenementen organiseert, noem maar op…….

Bekijk de overzichtelijke infographic, dan wordt bevestigd dat je zeer waardevol bent.

Thuisblijfouder en de waarde