Gerelateerde artikelen

  • Wandkleed baby- en peuterkamer gratis patroon Wandkleed baby- en peuterkamer gratis patroon
  • Theemuts uit wollen dekens maken Theemuts uit wollen dekens maken
  • Kaart maken met Hortensia bloemetjes Kaart maken met Hortensia bloemetjes
  • Kunst met kranten foto’s en knipsels Kunst met kranten foto’s en knipsels
  • Spiegellijst maken met papiermache Spiegellijst maken met papiermache
  • Simpel recept pate en patevorm Simpel recept pate en patevorm
hobby

Hoe kalkoen als sint surprise maken

kalkoen. Bron: coloringarena.com
kalkoen.
Bron: coloringarena.com

Hoe kalkoen als sint surprise maken? Daarvoor bepaal je eerst wat je wil maken: een “levende” kalkoen of een geslachte kalkoen.

Hoe kalkoen als sint surprise maken

‘Levende’ kalkoen
Voor de living turkey blaas je een peervormige ballon op, die knoop je dicht. Repen krantenpapier maak je nat met behangerslijm en die plak je op de ballon. Goed laten drogen.
Maak ergens een gat zodat je het cadeau er in kunt doen. Maak dicht met een stukje karton en plak dit vast met schilderstape.

kalkoen als surprise

Plak het kontje vol met staartveren, dit zijn stukken gekleurd papier in de vorm zoals in dit patroon. Maak zijn poten van oranje karton en plak dat vast met het schilderstape. Beschilder je kalkoen met acrylverf en hang een stukje oranje crepepapier aan zijn kop voor de versiering.

 

 

Geslachte kalkoen
Een “ovenklare” kalkoen maak je van papiermache en dat doe je als volgt: Met fijn kippengaas en stukjes soepel ijzerdraad maak je de juiste kalkoenvorm door te buigen, duwen, knippen en klemmen. Hierbij laat je ergens een gaatje om er later je cadeau in te doen. Hou het simpel.
Maak repen krantenpapier nat met behangerslijm en plak 2 of 3 lagen op de kippengaas-kalkoen. Laat goed drogen. Doe je kado er in en maak het gat dicht met een stukje karton en plak dit vast met schilderstape. Nu kan je de kalkoen beschilderen met acrylverf.
Plak aan de afgebroken pootjes een opgerold stukje wit papier dat je vele malen ingeknipt hebt.