Gerelateerde artikelen

  • Wecken van groenten en fruit tips en hints Wecken van groenten en fruit tips en hints
  • Muurkunst met behang restanten is uniek Muurkunst met behang restanten is uniek
  • Dierenkop papiermache kinderkamer Dierenkop papiermache kinderkamer
  • Carnavalkleding als draagbare kunst Carnavalkleding als draagbare kunst
  • Boekenlegger van kralen maken Boekenlegger van kralen maken
  • Eigen foto in Andy Warhol stijl is kunst Eigen foto in Andy Warhol stijl is kunst
hobby

Workshop van kunstenaars in doeboek

Workshop van kunstenaars in doeboek

Workshop van kunstenaars in doeboek, een kunst-doeboek voor iedereen en gebaseerd op de workshops die het Stedelijk Museum Amsterdam wekelijks organiseert met kunstenaars. Deze workshops zijn gebundeld in een boek, zodat iedereen huis aan de slag kan. 23 kunstenaars, waaronder Viktor&Rolf, Marlene Dumas, Rineke Dijkstra, Lawrence Weiner, Jan Rothuizen en Joep van Lieshout, maakten de opdrachten. Van wildtuinieren tot het maken van een emotioneel portret of het ontwerpen van een draagbaar ruimtevoertuig.

Workshop van kunstenaars in doeboek

De workshops gaan uit van vragen van de kunstenaars. Vragen waar zij zelf vanuit werken of soms mee worstelen. Eeuwig terugkerende of soms ook niet eerder gestelde vragen, speciaal bedacht voor dit doeboek. Vragen om over na te denken, mee te stoeien maar vooral iets mee te gaan doen. De workshops zijn het begin van een nieuwe zoektocht en helpen in het vinden van een eigen stijl, taal, vondsten, vragen en antwoorden.