Gerelateerde artikelen

  • Recept snelle gezonde soep Recept snelle gezonde soep
  • Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken
  • Recept Russisch ei is origineel en lekker Recept Russisch ei is origineel en lekker
  • Socca chips en socca met uien recept Socca chips en socca met uien recept
  • Creatief cadeau idee in een glazen potje Creatief cadeau idee in een glazen potje
  • Simpel recept pate en patevorm Simpel recept pate en patevorm
hobby

Recept snoephuisje en sjabloon

recept snoephuisje

Recept snoephuisje en sjabloon eerst maken van karton. Alle onderdelen van het huisje (sjablonen) print je, knip je uit en plak je op karton en snij je uit het karton. Het recept is voor een grote hoeveelheid deeg, zodat je best een flink huisje kan maken. Maak het deeg een dag van tevoren, goed doorkneden en zet het afgedekt (onder huishoudfolie) buiten de koelkast. Laat het dus een dag rusten.

sjabloon snoephuisje

Maak het sjabloon van de afbeelding door deze te prjnten en te kopiëren in de grootte voor jouw snoephuisje.

De benodigdheden voor het deeg zijn:

  • 800 gram honing, 600 gram suiker, 125 gram water,
  • 150 gram ei, 50 gram suiker, 30 gram bakpoeder, 20 gram maizena, 3/4 liter melk, 2 kg bloem, 50 gram speculaaskruiden en 5 gram kaneelpoeder.

Maak de honing, de 600 gr suiker en het water samen warm, net zolang tot de suiker is opgelost. Laat dit afkoelen.
Klop het ei met de 50 gr suiker schuimig en doe dit bij het bovenstaande mengsel. Roer de bakpoeder en maizena door de melk en doe dit er ook bij.
Voeg als laatste de bloem en de kruiden er bij en kneed tot een soepel deeg. Na een dag staan wordt het deeg (minder) slap.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht en snij er, met behulp van je sjablonen, de onderdelen van het huisje uit. Leg de delen op de bakplaat en prik er met de vork enkele gaatjes in. Laat het 20 minuten rusten en bak het deeg in 12 – 15 minuten af op 190 graden. Laat het afkoelen.

Het huisje plak je in elkaar met glazuur, gemaakt van 2 eiwitten en 250 gram poedersuiker of
met (kort smelten, beetje dik laten) gesmolten chocolade.

snoephuisje

Versier je snoephuisje en strooi er wat poedersuiker over.