Gerelateerde artikelen

  • Socca chips en socca met uien recept Socca chips en socca met uien recept
  • Creatief cadeau idee in een glazen potje Creatief cadeau idee in een glazen potje
  • Simpel recept pate en patevorm Simpel recept pate en patevorm
  • Recept focaccia (It) en fougasse (Fr) Recept focaccia (It) en fougasse (Fr)
  • Snoephuisje maken zonder deeg en oven Snoephuisje maken zonder deeg en oven
  • Gratis bouwplaten van originele doosjes e.a. Gratis bouwplaten van originele doosjes e.a.
hobby

Filodeeg appeltaart recept

recept filodeeg appeltaart 3Filodeeg appeltaart recept is makkelijk, snel en gezond. Je hebt nodig : bakpapier, 4 goudreinetten (appels), 2 eieren, 3 el citroensap, 50 gram suiker (of 1 el zoetstof), 2 tl kaneel, 3 el bloem, abrikozenjam en 2 (max 5) vellen filodeeg.

Filodeeg appeltaart recept

  1. Schil de appels en snij in plakjes, leg direct in de citroensap, zodat deze niet verkleuren. Regelmatig even schudden.
  2. Meng de appelschijfjes met de suiker, kaneel en de bloemen schep alles voorzichtig om.
  3. Leg in de bakvorm (springvorm) een vel bakpapier
  4. Leg daar één laag filodeeg op en laat 10 cm over de rand hangen. Herhaal dit met nog 1 (max 5) lagen.
    Ik heb twee lagen gebruikt.
  5. Klop de eieren en wrijf iedere laag filodeeg dunnetjes in met het geklopte ei
  6. Smeer op het laatste vel filodeeg een dun laagje abrikozenjam
  7. Doe nu het appelmengsel in de bakvorm
  8. Vouw de overlappende vellen filodeeg over de appelvulling
  9. Bestrijk nu de bovenkant van de vellen filodeeg in met een dun laagje geklopt ei
  10. Zet de vorm in de voorverwarmde oven : (hete luchtoven): 50 minuten 180 graden (het deeg moet goudbruin zijn).

TIP: door het appelmengsel kan je nog rozijnen, krenten, cranberrries en/of klein gehakte pecannoten doen.

recept filodeeg appeltaart 2