Gerelateerde artikelen

  • Persoonlijk inpakpapier of kaftpapier maken Persoonlijk inpakpapier of kaftpapier maken
  • Tafel decoratie maken met kinderen Tafel decoratie maken met kinderen
  • Wat knutselen rond Sinterklaasfeest Wat knutselen rond Sinterklaasfeest
  • Herfst schilderen met de juiste kleuren Herfst schilderen met de juiste kleuren
  • Tekenen en kleuren op stoffen poppen Tekenen en kleuren op stoffen poppen
  • Sfeerlichtje persoonlijk tintje geven Sfeerlichtje persoonlijk tintje geven
moeders

Kleurenklok geeft grip op tijd

kleurenklok horloge 1

Kleurenklok geeft grip op tijd, want als kinderen nog geen klok kunnen kijken, is het soms moeilijk voor ze om grip te krijgen op de tijd. Je wordt het gevraag om de tijd een keer beu en dan zeg je bijvoorbeeld: kijk maar op de ovenklok, als er eerst een 7 staat en dan twee nullen, is het tijd.

kleurenklok

Kleurenklok geeft grip op tijd

Een goede tip van de juf is de kleurenklok. Wat een goede uitvinding is dit! De kleurenklok is er in meerdere varianten, van grote muurklok , horloge, computersoftware tot een klein staklokje voor op de tafel. Op de klok zie je vlakken in kleur van verschillende grootte, zo is bijvoorbeeld geel 20 minuten en lichtblauw 10 minuten. En dat is een stuk duidelijker voor kinderen en dat geeft ze ook rust. De kinderen kunnen nu zien wat 20 minuten is en hoe de tijd vordert.

  • ‘Jongens, de wijzer staat nu in het begin van het blauw, als het blauw voorbij is, mogen jullie tv kijken’ .
  • Of bij geel gaan we een spelletje doen.
  • Of is het wisseltijd, ook heel handig bij 2 broertjes/zusjes.  Willen ze allebei hetzelfde en dreigt het uit de hand te lopen? Jongens, spreek samen een wisseltijd af en pak de kleurenklok er bij.

Met de kleurenklok heb je zelf ook meer rust in huis!

Een Kleurenklok is een klok waar je niet meer op kunt zien hoe laat het is en je kunt er ook geen klok op leren kijken. Het is een handig hulpmiddel om kinderen zelfstandig te leren werken. De wijzerplaat van de Kleurenklok is ingedeeld in vaste tijdsblokken met een vaste kleur. Zo staat geel bijvoorbeeld voor 20 minuten en lichtblauw voor 10 minuten. De klok heeft nog maar 1 wijzer.
Per keer dat je je kind zelfstandig wil laten werken, maak je een afspraak met het kind. Bijvoorbeeld: je mag nog 15 minuten achter de computer. Die ene wijzer op de klok zet je aan het begin van het blauwe vlak. De wijzer loopt gewoon door zoals op een normale klok. Tijdens het verstrijken van de tijd kan het kind zelf de kleur in de gaten houden. Hij ziet de wijzer vooruit gaan; zodra de volgende kleur is bereikt weet het kind dat zijn tijd voorbij is.