Gerelateerde artikelen

  • Snelle sinterklaas surprise maken Snelle sinterklaas surprise maken
  • Sinterklaas surprises met tips en trucs Sinterklaas surprises met tips en trucs
  • Sinterklaas surprise hand of rollade maken Sinterklaas surprise hand of rollade maken
  • Hoe sinterklaas surprise maken met tips en trucs Hoe sinterklaas surprise maken met tips en trucs
  • Plantenrekje voor kruiden maken Plantenrekje voor kruiden maken
  • Goed gesprek met puber tips Goed gesprek met puber tips
hobby

Marineren en ook nog super snel

snel marinerenMarineren maakt je vlees lekkerder en malser. Marineren betekent vlees gedurende een bepaalde tijd wegzetten in een marinade.
De marinade is een geurige vloeistof die bestaat uit azijn met water, of wijn en daarin zitten verse en/of gedroogde kruiden. Door het vlees hier een aantal uren en soms wel een of een paar dagen in te laten liggen, neemt het vlees de smaak van de vloeistof over. Meestal is de basis van een marinade  een zure vloeistof van water en azijn of wijn. Dat geeft een lekkere kruidige smaak aan het vlees en het zuur lost het bindweefsel van het vlees op.
Hierdoor wordt het malser.

Marineren en ook nog super snel

De Instant Marinater is een ontwerp van Vacu Vin. Het is een uniek apparaat dat je vlees, vis of groenten sneller marineert en lekker mals maakt. De werking van dit appetijtelijke apparaatje is gebaseerd op het vacuüm zuigen van het product. Hierdoor worden de poriën van het vlees of de vis geopend, waardoor de kruiden sneller intrekken en het vlees of de vis malser wordt. Dat kan met de instant Marinater waarin je het vlees marineert in slechts enkele minuten.
Het geheim is dat het bakje vacuüm wordt en daardoor de marinade snel en diep in het vlees trekt.