Gerelateerde artikelen

  • Voeding klokje voor vogels in de winter maken Voeding klokje voor vogels in de winter maken
  • Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen Verantwoorde levensstijl meegeven aan kinderen
  • Kaart maken met Hortensia bloemetjes Kaart maken met Hortensia bloemetjes
  • Tuinmuur als blikvanger en sfeermaker Tuinmuur als blikvanger en sfeermaker
  • Onkruid voorkomen met cacaodoppen Onkruid voorkomen met cacaodoppen
  • Lampen bollen en ballen van touw maken Lampen bollen en ballen van touw maken
hobby

Hanging basket met tomaten

hanging basket met tomaten

Hanging basket met tomaten kan, want in een Topsy Turvy hang de tomatenplant naar beneden. Werkelijk een geweldig succes in Amerika. In dit hangende mandje kun je groenten kweken. De plant hangt gewoon op zijn kop en heeft hierdoor alle ruimte om te groeien.

Hanging baskets kan je aan de voorgevel, naast de voordeur, bij het terras, op een balkon, naast een raam, aan een blinde muur, aan de pergola, aan overhangende takken van een boom of aan een paal in de tuin hangen. Belangrijk is dat de mand voldoende licht krijgt, uit de wind hangt en in ieder geval een gedeelte van de dag in de felle zon. Hang je de mand in de volle zon, dan doet hij het ook goed, zolang je maar dagelijks water geeft. Kijk en voel op warme dagen elke dag even of er water nodig is, dat kan je vaststellen aan het gewicht van de basket (met en zonder water).

Hanging basket met tomaten

Je kan de groenten plukken zonder bukken.
Niet alleen geschikt voor tomaten, maar ook voor aubergines, courgettes, paprika’s en sierplanten.