Gerelateerde artikelen

  • Vetbollen maken voor vogels in de winter Vetbollen maken voor vogels in de winter
  • Tomaten plantjes kweken met 1 tomaat Tomaten plantjes kweken met 1 tomaat
  • Volgorde broodje beleggen Volgorde broodje beleggen
  • Recept Sugar Snaps: snel, lekker en gezond Recept Sugar Snaps: snel, lekker en gezond
  • Pompoenen kweken in tuin, op balkon en terras Pompoenen kweken in tuin, op balkon en terras
  • Recept Russisch ei is origineel en lekker Recept Russisch ei is origineel en lekker
hobby

Hanging basket met tomaten

hanging basket met tomaten

Hanging basket met tomaten kan, want in een Topsy Turvy hang de tomatenplant naar beneden. Werkelijk een geweldig succes in Amerika. In dit hangende mandje kun je groenten kweken. De plant hangt gewoon op zijn kop en heeft hierdoor alle ruimte om te groeien.

Hanging baskets kan je aan de voorgevel, naast de voordeur, bij het terras, op een balkon, naast een raam, aan een blinde muur, aan de pergola, aan overhangende takken van een boom of aan een paal in de tuin hangen. Belangrijk is dat de mand voldoende licht krijgt, uit de wind hangt en in ieder geval een gedeelte van de dag in de felle zon. Hang je de mand in de volle zon, dan doet hij het ook goed, zolang je maar dagelijks water geeft. Kijk en voel op warme dagen elke dag even of er water nodig is, dat kan je vaststellen aan het gewicht van de basket (met en zonder water).

Hanging basket met tomaten

Je kan de groenten plukken zonder bukken.
Niet alleen geschikt voor tomaten, maar ook voor aubergines, courgettes, paprika’s en sierplanten.