Gerelateerde artikelen

  • Speldenkussen naaipatroon uit twee vierkantjes Speldenkussen naaipatroon uit twee vierkantjes
  • Patroon rugzak haken en voeren met stof Patroon rugzak haken en voeren met stof
  • Simpel bloemen tekenen tips en voorbeelden Simpel bloemen tekenen tips en voorbeelden
  • Speeltje voor de poes punniken Speeltje voor de poes punniken
  • Playboy Bunny kruissteekpatroon Playboy Bunny kruissteekpatroon
  • Pannenlap haken met duidelijk haakpatroon Pannenlap haken met duidelijk haakpatroon
hobby

Haakpatroon bloemen haken

 

bloem haken 3 haakpatronen

Haakpatroon bloemen, drie haakpatronen en je haakt er net zoveel als je zelf wil met deze drie patronen. Je kan heel veel bloemen aan elkaar haken en er dan iets mee bekleden, of een sprei maken, kussen, of kleedje en nog veel meer ……….
TIP: een combinatie van deze bloemen kan
ook op een tas of als corsage op een blazer.

Haakpatroon bloemen haken

Voor BLOEM 1 – klik op haakpatroon bloem1
Voor BLOEM 2 – klik op haakpatroon bloem2
Voor BLOEM 3 – klik op haakpatroon bloem3

HAAKPATROON bloem 1 haken

Herhaal wat tussen de * * staat.

Haak 8 lossen en sluit tot een ring met 1 halve vaste.

1e toer: * 5 lossen – 1 vaste in de ring *. Ga zo door tot er 7 boogjes zijn. Het 8e boogje sluiten met 1 halve vaste. Haak met halve vasten naar het midden van het eerste boogje, dit is het begin van de nieuwe toer.

2e toer: Haak 1 vaste in het boogje * 7 lossen – 1 vaste in het volgende boogje *. Herhaal dit tot er 7 boogjes zijn en het 8e boogje weer sluiten met 1 halve vaste.

3e toer: Haak in ieder boogje 9 vasten. De boogjes worden nu dikker en sterker. Sluit het 8e boogje met een halve vaste.

Haak met halve vasten naar het begin van de nieuwe toer. Dit is het midden van het eerste boogje.

4e toer: *8 lossen – 1 vaste in de middelste steek van het boogje waarop 8 lossen gehaakt zijn. Dit is een ringetje bovenop dit boogje van de vorige toer. – 13 lossen – 1 vaste in het midden van het volgende boogje *. En sluit de toer met 1 halve vaste. (8 grote boogjes waartussen 8 ringetje zitten)

 

HAAKPATROON bloem 2 haken

Herhaal wat tussen de * * staat.

Haak 15 lossen en sluit de ring met een halve vaste.

1e toer: haak 1 vaste in de ring. Haak 3 lossen in plaats van het 1e stokje – dan 31 stokjes om de lossen van de ring. Sluit met 1 halve vaste op het eerste stokje (32 stokjes).

2e toer: 3 lossen – 1 stokje * 2 lossen – 2 stokjes * . Ieder stokje in de achterste helft van de steek haken, geen steken overslaan. Op het eind nog 2 lossen haken en dan sluiten met een halve vaste. (16 groepjes van 2 stokjes met boogjes van 2 lossen ertussen)

3e toer: Haak met 2 halve vasten naar het 1e boogje. Haak in dit boogje : 1 vaste – 3 lossen i.p.v. het 1e stokje – 1 stokje – 2 lossen – 2 stokjes. * Haak in het volgende boogje: 2 stokjes – 2 lossen – 2 stokjes * en eindig met 4 lossen. Sluit met een halve vaste. (8 groepjes van 4 stokjes). Haak met halve vasten naar het 1e boogje van 2 lossen.

4e toer: als 3e toer, maar nu geen 4 lossen maar steeds 6 lossen. Denk op het einde aan het sluiten met 1 halve vaste en aan de halve vasten naar het beginpunt van de nieuwe toer.

5e toer: als 3e toer. Nu weer met 4 lossen. Maar voordat je aan de stokjes begint, haak je eerst 1 vaste in het midden van het boogje van 6 lossen, dan nog eens 4 lossen en nu de stokjes. De toer sluiten met een halve vaste.

 

HAAKPATROON bloem 3 haken

Herhaal wat tussen de * * staat.

Haak 10 lossen en sluit tot een ring met 1 halve vaste.

1e toer: 3 lossen en 23 stokjes in de ring (= 24 stokjes). Sluiten met 1 halve vaste.

2e toer: * 1 vaste – 7 lossen * en sla steeds 2 stokjes van de vorige toer over en haak de vaste dus steeds in de 3e steek (helemaal opnemen). Sluit met 1 halve vaste (= 8 boogjes)

3e toer: Haak met halve vaste naar het midden van het eerste boogje. Haak dan in de middelste steek 11 stokjes (steeds in dezelfde steek steken). Zijn de 11 stokjes klaar, dan naar het volgende boogje en in de middelste steek weer 11 stokjes haken. Dit herhalen tot de toer uit is en sluit af met 1 halve vaste.

4e toer: Haak met halve vasten naar het 5e stokje. Haak op het * 5e, 6e en 7e stokje van de 11 stokjes : 3 vasten – 15 lossen *. De laatste 15 lossen sluiten met 1 halve vaste op de 1e vaste.

5e toer: Haak naar het begin van de toer met 4 halve vasten.

* Haak in de grote lus 4x (1 stokje en 1 losse) dan 1 stokje – 5 lossen. Nu weer 4x (1 stokje en 1 losse) – 1 stokje.

Je haakt dit dus allemaal in 1 grote lus * (8x herhalen) en sluiten met 1 halve vaste.