Gerelateerde artikelen

  • Persoonlijk inpakpapier of kaftpapier maken Persoonlijk inpakpapier of kaftpapier maken
  • Oud en Nieuw spetterend vieren Oud en Nieuw spetterend vieren
  • Gratis patroon handtas en enveloppe-tas Gratis patroon handtas en enveloppe-tas
  • Menukaart maken driehoekig en staand Menukaart maken driehoekig en staand
  • Sfeerlichtje persoonlijk tintje geven Sfeerlichtje persoonlijk tintje geven
  • Aanmaakblokjes maken van oude wijnkurken Aanmaakblokjes maken van oude wijnkurken
hobby

Azijn maken is makkelijk

 

wijnazijn maken. Bron: welovehome.nl

Azijn maken is niet moeilijk, het vraagt alleen geduld, schone materialen en gevoel voor de juiste smaak. Azijn is een natuurproduct en is een smaakmaker voor salades en een belangrijk ingrediënt voor mayonaise en andere sauzen. Om extra smaak aan de azijn te geven kan je er kruiden aan toevoegen.

Azijn maken

  1. Rode of witte wijn met een laag alcoholpercentage (niet meer dan 10%) twee weken laten staan in een grote (mand)fles ZONDER kurk bij 25-30%.
  2. Na de fermentatie nog een maand wachten voordat je de zelfgemaakte (ouderwetse) azijn kunt gebruiken.
  3. Tijdens deze maand wachten komen de smaak en de geur in evenwicht.

Recepten voor kruidenazijn maken vind je bij : de-kruiderie.nl/zelfkruidenazijnmaken

  • Kruiden zijn belangrijke ingrediënten voor een fijne azijn, die in een salade gebruikt wordt.
    Een goede salade kenmerkt zich door het gebruik van de juiste kruiden.
  • Zelfgemaakte azijn geeft aan veel gerechten een persoonlijke toets.
  • Bovendien is zelfgemaakte azijn in een mooie fles met decoratieve takjes kruiden leuk om weg te geven.