Gerelateerde artikelen

  • Decoratie sfeer Halloween knutselen Decoratie sfeer Halloween knutselen
  • Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken Nagerecht op feestelijk bord tip om zelf te maken
  • Bandana ook geschikt om te decoreren Bandana ook geschikt om te decoreren
  • Feestelijke verlichting zelf maken met plastic bekertjes Feestelijke verlichting zelf maken met plastic bekertjes
  • Stoelhoes jarige zelf maken of kopen Stoelhoes jarige zelf maken of kopen
  • Creatief cadeau idee in een glazen potje Creatief cadeau idee in een glazen potje
hobby

Borsthoning zelf maken

Bron: bramenaagie.nl

Borsthoning is terug van weggeweest: De echte borsthoning, massee (massé), koekzoet, sikkevet, wit snoepgoed of jodevet. Nu is het oud hollandse snoepgoed weer terug, speciaal gefabriceerd voor de echte liefhebber, klik hier voor online bestellen!
De lekkernij  smaakt in eerste instantie vettig en zacht, bijna smaakloos. Daarna komt het zoet naar voren: bij het in de mond houden van het jodenvet wordt zetmeel omgezet in suiker en dat geeft een warm-zoete smaak. Op den duur (soms zelfs vrij snel) komt er een prikkende scherpe smaak naar voren, met een bittere bijsmaak. (Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Borsthoning)

Borsthoning recept

Borsthoning wordt o.a. gemaakt van aardappelmeel, druivensuiker, mais en nog enkele toevoegingen (welke, daar ben ik nog niet uit), vervolgens vloeibaar in een bak gegoten en dan laten stollen.

De ingrediënten bestaan uit:
Honing, stroop en kruiden, zoals eucalyptus, tijm, anijs of menthol of zelfs sinaasappel. Het wordt gekookt, gemengd en uitgegoten. Als de plaat is uitgehard, wordt het in brokken gehakt.

Het is een recept dat geheim gehouden wordt en  ook op het worldwide web niet te vinden. Je zult dus zelf moeten experimenteren en uitproberen. Om binding te krijgen gebruik je er aardappelzetmeel bij. Maar ik heb zelf geen idee of en hoe het uithardt. Het is een kwestie van uitproberen ……….

Heb je het ontdekt, laat het ons weten……….succes!!!!