Gerelateerde artikelen

  • Lampenkap uniek maken voor kinderkamer Lampenkap uniek maken voor kinderkamer
  • Simpel weven zonder dure apparatuur Simpel weven zonder dure apparatuur
  • Knutselen met kralen bij kralen.com Knutselen met kralen bij kralen.com
  • Vilten spiraalkralen ketting maken doe je zo Vilten spiraalkralen ketting maken doe je zo
  • Gevlochten armband met bedels werkbeschrijving Gevlochten armband met bedels werkbeschrijving
  • Bloem van vilt als corsage of rozet Bloem van vilt als corsage of rozet
hobby

Sieraden van zilverklei, Art Clay Silver

zilverkleiSieraden van zilverklei is een speciale techniek overgewaaid vanuit Japan om zelf sieraden (bijous) op een eenvoudige manier  te maken. De nieuwe techniek is Art Clay Silver. De klei wordt omgezet in 99,9 procent zilver zodra het de oven in gaat. Bij de onderstaande links kan je alle benodigde materialen online kopen en een startersset (starterskit). Ook informatie is te bestellen in de vorm van video of boekjes.

Sieraden van zilverklei

Zilverklei bestaat uit microscopische kleine deeltjes zilver, organisch bindmiddel en water. Het water verdampt bij het drogen en het organisch bindmiddel vergaat bij het bakken, zodat er 99,9% zilver overblijft. Zilverklei voelt aan als “gewone” klei en is ook op dezelfde manier te verwerken. Alleen de manier van bakken is anders. Dit kan op drie manieren: in een (keramiek)oven (vanaf 650 °C), met een brander of op het gasfornuis. Art Clay Silver vraagt wel enige instructie omdat de klei snel droogt en eenmaal gedroogd kan het niet meer worden gevormd.  (Handleiding Art Clay Silver)
Advies is dus: maak eerst een proef met gewone klei, zodat je precies weet wat je met de echte zilverklei moet doen.

Je kan ook eerst naar een workshop van Nonsoesa en dan met de startersset er thuis mee aan de slag.