Gerelateerde artikelen

  • Sfeerlichtje persoonlijk tintje geven Sfeerlichtje persoonlijk tintje geven
  • Aanmaakblokjes maken van oude wijnkurken Aanmaakblokjes maken van oude wijnkurken
  • Unieke poppen verzamelen of maken Unieke poppen verzamelen of maken
  • Wijnglas of limonade glas versieren Wijnglas of limonade glas versieren
  • Recept pastasalade snel en lekker Recept pastasalade snel en lekker
  • Tak wordt decoratie en verzamelobject Tak wordt decoratie en verzamelobject
hobby

Wijnetiketten verzamelen

Bron: smartphone-wallpapers.com

Wijnetiketten verzamelen is een hobby met geduld en verstand gebruiken. Tijdens mijn speurtochten over het WorldWideWeb kwam ik dicht bij huis de site tegen van het verzamelen van wijnetiketten. Etiketten van de hele wereld sparen neemt uiteraard veel tijd en ruimte in beslag. Daarom beperken de meeste verzamelaars en verzamelaarsters zich tot een of meerdere thema’s.

Zeer in trek is het verzamelen van thema’s, zoals katten, bloemen, gebouwen, enz. Dit kan je naar eigen fantasie verder uitbreiden. Een bijzondere plaats nemen de kunstetiketten in. De beroemde Rothschild etiketten, elk jaar ontworpen door een vooraanstaande kunstenaar, zijn gewilde verzamelobjecten. Maar er zijn ook vele wijngoederen en kastelen die een bijzonder geslaagde wijn voorzien van een kunstetiket.

Wijnetiketten verzamelen

Een paar voorbeelden: Landen, wijnbouwgebieden, wijngaardnamen, oude etiketten, katten, bloemen, beroemdheden, wapenschilden, voertuigen, geklasseerde wijnen, druivenrassen, bijzondere jaren (millennium 2000), zelf gedronken wijnen, moderne of juist oude wijnetiketten, enz.

Spreekt het je aan en wil je er meer over lezen, dan vind je deze informatie bij vinografia.nl/verzamelen