Gerelateerde artikelen

  • Dierenkop papiermache kinderkamer Dierenkop papiermache kinderkamer
  • Schilderen met plamuurmes en acrylverf Schilderen met plamuurmes en acrylverf
  • Eieren versieren met veel creativiteit Eieren versieren met veel creativiteit
  • Oude vazen met mooi reliëf restylen Oude vazen met mooi reliëf restylen
  • Adventskalender ideeen en tips om zelf te maken Adventskalender ideeen en tips om zelf te maken
  • Sfeerlichtjes maken van melkpakken Sfeerlichtjes maken van melkpakken
hobby

Delfts Blauw schilderen

 

workshop delfts blauw schilderen

Delfts Blauw schilderen en dan net even anders.  De Eerste Keramiek Kamer goes kitsch Delfts blauw! In 1999 startte Marion Wijnberg als in eerste in Nederland met workshops servies beschilderen in haar huiskamer. In groepsverband of individueel. Met koffie of wijn. Met snoep of complete maaltijd. In een mum van tijd werd elke kamer in haar artistiek ingericht huis geconfisqueerd als atelier. Behalve binnens-huiskamers geeft zij ook workshops bij haar oldtimer caravan tussen de koeien, geiten en kippen op het platteland.

Delfts Blauw schilderen

Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van de originele, professionele kobalt oxide. Het verschil tussen deze techniek en andere is, dat juist met deze verf één streek genoeg is en door het steeds weer te verdunnen je lichtere effecten krijgt, in tegenstelling tot de reguliere verf waar je 3 laagjes moet opbrengen om tot een donker/helder resultaat te komen.

De Eerste Keramiek Kamer aan de Churchilllaan in Amsterdam.