Gerelateerde artikelen

  • Creatief cadeau idee in een glazen potje Creatief cadeau idee in een glazen potje
  • Cakejes versieren en ijscake maken Cakejes versieren en ijscake maken
  • Simpel recept pate en patevorm Simpel recept pate en patevorm
  • Balsamico maakt groente lekkerder Balsamico maakt groente lekkerder
  • Handen schoon na snijden chili peper Handen schoon na snijden chili peper
  • Recept focaccia (It) en fougasse (Fr) Recept focaccia (It) en fougasse (Fr)
hobby

Recept drollen om op te eten

bolussen

Recept drollen en bolussen om op te eten. Ik vind het niks, maar kinderen vinden het gaaf …… en lekker, want de bolussen kan je bestrooien met suiker en kaneel.

Recept drollen om op te eten

  1. Kneed 500 gram broodmix,
  2. 25 gram boter,
  3. 300 ml lauwwarm water (of iets meer) en
  4. 1 eetlepel bruine suiker tot een glad en soepel deeg.
  5. Laat het deeg, afgedekt met plastic folie, in de huiskamer 30 minuten rijzen.
  6.  Strooi wat meel op de aanrecht en
  7. kneed en rol het deeg tot een dikke worst.
  8. Verdeel de dikke worst in 10-12 stukken.
  9. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  10. Leg bakpapier op de ovenlade.
  11. Rol en trek een deegstukje met je handen en vingers tot een lange stevige slang en rol deze tot een drol.
  12. Leg de drol op de bakplaat.
  13. Doe dit met alle deegstukjes.

In een pannetje smelt je 30 gram boter met 4 eetlepels bruine suiker en strooi hier wat kaneel door. Smeer hiermee de drollen in. Niet morsen!
Bak de drollen in 15 minuten bruin.
Laat ze even afkoelen en dan ………… opeten die bolussen !!!