Gerelateerde artikelen

 • Wissellijst snel zelf maken doe je zo Wissellijst snel zelf maken doe je zo
 • Kringloop ideeen en recyclen Kringloop ideeen en recyclen
 • Creatieve lasagna met bloembollen Creatieve lasagna met bloembollen
 • Schelpenketting geeft strandgevoel thuis Schelpenketting geeft strandgevoel thuis
 • Oude vazen met mooi reliëf restylen Oude vazen met mooi reliëf restylen
 • Kamerplant wordt volgroeide boom Kamerplant wordt volgroeide boom
hobby

Krantenpapier briketten maken voor de open haard

krantenpapier briketten maken

Krantenpapier briketten maken voor de open haard. Natuurlijk kunnen wij vrouwen zonder een man het vuur van de open haard aanmaken en brandend houden. Hebben jullie al de drie zelf te maken alternatieven voor aanmaakblokjes gelezen? Deze zelfgemaakte aanmaakblokjes zijn ook leuk om cadeau te doen.
Kant en klaar zijn er verschillende soorten aanmaakblokjes te koop. Die witte chemische aanmaakblokjes, die wasbenzine of kerosine bevatten, NIET gebruiken. Ze branden wel snel, maar je ruikt de hele avond een benzinelucht en dat gaat ook in je vlees zitten. Omdat een groot gedeelte van de smaak bepaald wordt door de geur van je voedsel, is het dus ten zeerste afte raden. Gebruik de bruine aanmaakblokjes die geen schadelijke stoffen bevatten, reukloos zijn en niet uitdrogen ook. Ze zijn gemaakt van geperst karton met een milieuvriendelijke brandpasta.

Hier zijn de links om zelf aanmaakblokjes te maken :

 1. Zelf te maken kurk op spiritus (niet voor de barbecue of binnen, maar gewoon voor een sfeervol vuurtje in de tuin)
 2. Zelf te maken stro-starters: bind plukken stro met raffia tot een stevig pakketje. Maak er veel en verpak ze als een origineel cadeautje,
 3. Zelf te maken krans van krantenpapier

Krantenpapier briketten maken voor de open haard

Maarrrrrr, er is een Newspaper Brick Maker in de handel om het voor ons vrouwen veel gemakkelijker en goedkoper te maken. Je kan van oude kranten stevige ‘bakstenen’ maken. Niet om mee te bouwen, maar om te verbranden in je open haard. De door jou zelf gemakkelijk samengeperste kranten zijn buitengewoon geschikt om de open haard brandend te houden. Dus geen hout sjouwen en je hoeft ook geen oud papier meer naar de papierbak te sjouwen.

 • Eenvoudig te gebruiken
 • je laat het papier weken in water
 • het pulp doe je in de briketten maker
 • en druk op de handvatten tot een stevig briket

Bestel de Newspaper Brick Maker bij: fruugo.nl/papier-log-geperste-maker-milieuvriendelijke-kosteneffectieve-brandhout