Gerelateerde artikelen

  • Recept focaccia (It) en fougasse (Fr) Recept focaccia (It) en fougasse (Fr)
  • Recept cupcake en liefdevol versieren met romig mengsel Recept cupcake en liefdevol versieren met romig mengsel
  • Recept pastasalade snel en lekker Recept pastasalade snel en lekker
  • Recept originele Spaanse Tortilla Recept originele Spaanse Tortilla
  • Recept pruimenjam en pruimenchutney Recept pruimenjam en pruimenchutney
  • Recept snoephuisje zelf maken Recept snoephuisje zelf maken
hobby

Recept zelf zuurkool maken

Bron : livingtraditionally.com

Recept zelf zuurkool maken van 2 kilo witte kool, 6 peperkorrels (zwart), 15 gr zout, 15 jeneverbessen en een aantal eetlepels karnemelk maak je je eigen zuurkool in een echte zuurkoolpot.
Verwijder de kern en de buitenste bladeren van de kool en rasp de kool. Doe het zout door de kool en voeg de karnemelk toe. Goed vermengen.

Recept zelf zuurkool maken

  1. Zuurkoolpot kopen
  2. Reinig de pot van tevoren goed met soda en enkele malen naspoelen met veel water.
  3. In de gedroogde goed schoongemaakte zuurkool pot doe je laagjes kool, daarop de peperkorrels en jeneverbessen, net zolang tot de pot voor drie-vierde deel gevuld is.
  4. Stamp iedere laag steeds stevig aan zodat het onder een laagje vocht staat.
  5. Sluit de pot af met de deksel (steen) en giet water in de rand van de pot met een beetje zout.
  6. Zet de zuurkool-pot op een koele plaats en na twee of drie weken kan je je eigen zuurkool eten en is het een half jaar houdbaar.

Kruiden om toe te voegen voor kruidenzuurkool kunnen zijn: krenten, theelepel karwijzaad en venkel-of dillezaad.