Gerelateerde artikelen

  • Houtrot simpel en snel oplossen met tips Houtrot simpel en snel oplossen met tips
  • Platte ronde knoop kraal maken van papier Platte ronde knoop kraal maken van papier
  • Gum schoonmaken doe je zo Gum schoonmaken doe je zo
  • Bloemcorsage maken met handige tips en trucs Bloemcorsage maken met handige tips en trucs
  • Lapje vilt maken door nat vilten Lapje vilt maken door nat vilten
  • Hoe klimroos maandenlang laten bloeien Hoe klimroos maandenlang laten bloeien
hobby

Hoe boren in tegel

hoe boren in tegels

Hoe boren in tegel, want wij vrouwen moeten dat ook zelf kunnen. Daar waar het gat in de tegel moet komen plak je een stukje leukoplast of papiertape, zodat je boor niet weg kan glijden en je de juiste plaats kan aftekenen. Met een zachte tik met een spijker en een hamer sla je voorzichtig een beginnetje en dan ga je gewoon met een steenboortje aan de slag. Niet op klopboor zetten.

Hoe boren in tegel tips

TIP: In de handel bestaan er speciale tegelboren, die meestal te vinden zijn in de doe-het-zelf zaken, bij de tegelafdeling. Deze bestaan uit een centrale boor van 6 mm en een regelbare snijder voor tegels. Je kan deze op een gewone of accu boormachine gebruiken. Je moet wel geduldig boren, het kan eventjes duren, maar succes is verzekerd.

Moet er een rond gat in de tegel geboord worden, dan de tegel  afplakken met schilderstape. Hierop teken je de diameter van het gat af. Voordat je gaat boren sla je een beginnetje met één zachte tik met hamer en spijker, want dan kan de boor niet weglopen en heb je minder kans dat je tegel barst.
Ben je met de boorkop door de tegel, dan verandert meestal de kleur van het boorgruis en kan je de boor op kloppen zetten, want dan krijgt de tegel geen klappen meer. Uiteraard werkt dit bij harde muren het meest succesvol.

TIP 1: Er zijn tegelboren in de handel en deze hebben een speciale punt om in keramische tegels te boren. Je kunt dan in een cirkel meerdere gaten boren en daarna voorzichtig het restant wegtikken.