Gerelateerde artikelen

 • Decoratie sfeer Halloween knutselen Decoratie sfeer Halloween knutselen
 • Borduren op plastic stramien en canvas Borduren op plastic stramien en canvas
 • Vrolijke figuren van papiermache knutselen Vrolijke figuren van papiermache knutselen
 • Creatief een bril knutselen met kinderen Creatief een bril knutselen met kinderen
 • Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken Mandala mozaiek ontwerpen en mozaieken
 • Handleiding spiegel mozaieken Handleiding spiegel mozaieken
hobby

Knutselen met behang

creatief met behang

Knutselen met behang omdat het leuk is en omdat het een betaalbare hobby is. Hieronder vinden jullie leuke ideeen om met behang te knutselen of te decoreren.

Knutselen met behang tips

 1. Creatieve cadeauverpakking maken met behang
 2. Stukje klassiek behang als decoratie
 3. brievendoos of kaartendoos maken, door een doos te beplakken met decoratief behang
 4. Wand (muur) behangen met behangvellen uit een behangboek. Sorteer de soorten behang op kleur, op motief of design
 5. Creatief behang groeit en bloeit
 6. Kamer make-over tips en trucs
 7. Zelf muurdots maken als creatief behang; dat is cirkels maken van verschillende grootte door deze cirkels uit behang te knippen of te snijden en op de muur te plakken. In volgorde of willekeurig.
 8. Verf het onderste gedeelte van een wand in een kleur. Plak daarboven behang. Een idee is om behang te gebruiken waaruit je uit het restant leuke motieven kunt knippen. Plak deze hier en daar op het geverfde onderste deel van de wand, alsof ze uit het behang naar beneden dwarrelen.
 9. Bekleed een saai fotoboek met een behang met grote bloemen erop. Borduur met een grove rijgsteek en met een wollen draad de omtrek van die grote bloem. Plak dit geborduurde behang om het saaie fotoboek.
 10. Maak een mobile van restjes behang door een heleboel cirkels, met een doorsnee van 6 cm, uit stevig behang en/of stevig papier te snijden of knippen. Gebruik verschillend bij elkaar kleurend behang en bijpassend gekleurd papier.
  Neem katoenen garen en stik met de zigzagsteek de cirkels aan het garen, op willekeurige plaatsen. Maak net zoveel slierten als je nodig hebt en hang deze aan een vierkant op rechthoekig stuk stevig karton. Bekleed het karton met een stukje behang. Prik er gaatjes in en hang de slierten er aan. In het midden van het karton een ophangvetertje of een stevig lintje. Klaar is je mobile.
 11. Maak zelf een envelop voor om een kaart van restjes behang. Strijk het behang plat, knip twee stukken uit het behang. De achterkant groter dan de voorkant en aan de bovenzijde van de achterkant een extra omslagruimte. Stik de twee delen aan elkaar (uiteraard de bovenzijde niet stikken). Vouw de omslag om. Plak er een reepje behang op van 2-3 cm breed.
  Dit is de sluitstrip. Snij aan de voorkant twee sneetjes in de envelop waar de sluitstrip doorheen kan.
 12. Een feestslinger maken van behang

TIP: gebruik voor het plakken van het behang een permanente lijmspray