Gerelateerde artikelen

  • Glasinlood glasverf loodband en gratis patronen Glasinlood glasverf loodband en gratis patronen
  • Platte ronde knoop kraal maken van papier Platte ronde knoop kraal maken van papier
  • Dansriem maken met tips en werkuitleg Dansriem maken met tips en werkuitleg
  • Laptoptas maken uit een spijkerbroek Laptoptas maken uit een spijkerbroek
  • Insectenhotel maken van stenen en pallets Insectenhotel maken van stenen en pallets
  • Knutselen met kinderen tips en ideeen Knutselen met kinderen tips en ideeen
hobby

Kerstversiering maken van kralen

kerstversiering makenKerstversiering maken van kralen is leuk om mee bezig te zijn, want kralen en parels heb je in allerlei mooi kleuren. Wellicht heb je nog wat oude kettingen die je hiervoor kunt gebruiken. Ook is het een geschikt project om met kinderen te knutselen, in één middag kun je een behoorlijk aantal kerstboom versieringen maken.

Kerstversiering maken van kralen

De meeste kralen worden geregen op gedraaid staaldraad, dat is een soort acculon. Dit is vrij stijf draad dat ook goed rond kan staan. Met een dikte van 0,45 mm draad kun je prima een ronde hanger maken, met kralen. Het soort kralen is een kwestie van smaak, maar je kunt ook kiezen voor glaskralen, Swarovski parels en Swarovski kristal kraaltjes. Dat zijn mooi flonkerende kralen die goed combineren met kerstverlichting.

Om te beginnen met kerstversiering maken knip je een stukje draad van ongeveer 15 cm. Groter mag ook maar dan krijg je al hangend wel een grote ovaal. Hier rijg je de kralen op, optioneel de grootste in het midden.  Je kunt er ook nog hangertjes aan toevoegen. Dan wordt je hanger zeker ovaal, maar alle vormen mogen in een kerstboom!
Voor verdere uitleg om zelf kerstboom-versiering te maken met kralen, surf je naar armande.net voor de stap voor stap uitleg.