Gerelateerde artikelen

  • Handen schoon na snijden chili peper Handen schoon na snijden chili peper
  • Recept focaccia (It) en fougasse (Fr) Recept focaccia (It) en fougasse (Fr)
  • Kruidenazijn zelf maken en cadeau doen Kruidenazijn zelf maken en cadeau doen
  • Hoe mango schillen in kleine stukjes Hoe mango schillen in kleine stukjes
  • Ouderwetse vruchtenbowl is heerlijk Ouderwetse vruchtenbowl is heerlijk
  • Recept fish en chips, vis en patatjes Recept fish en chips, vis en patatjes
hobby

Recept originele Spaanse Tortilla

recept-originele-spaanse-tortillaRecept originele Spaanse Tortilla, echt porigineel want het recept is van de Spaanse oma van Yolanda. Dit recept is een overheerlijk basisrecept, heerlijk om te eten met een lekkere salade. Je kan er natuurlijk paprika, courgette of andere groenten doorheen doen. Ik vind de basis de lekkerste. Heerlijk met sla.

Recept originele Spaanse Tortilla

Print het recept : recept-originele-spaanse-tortilla

De benodigdheden zijn :
1 kg aardappelen, in kleine vierkante blokjes snijden
4 grote uien, in kleine blokjes snijden
4 eieren (even klutsen)
zonnebloem of olijfolie
zout en peper

De werkwijze:

    1. Schenk de olie in de koekenpan, iets meer dan de helft van de koekenpan.
    2. Laat de olie heet worden, niet te heet, probeer het even uit met enkele stukjes ui, ze moeten wel gaan pruttelen, maar moeten glazig blijven
    3. Doe dan de uien er in en laat 5-10 minuten pruttelen, tot de uien glazig zijn.
    4. Doe de stukjes aardappel er in en laat dit 20 minuten pruttelen, tot de aardappelstukjes gaar zijn
    5. Schep de stukjes aardappel en de ui (even laten uitlekken) uit de koekenpan in een schaal. Roer hier de geklutste eieren doorheen.
    6. Giet de olie (VOORZICHTIG) uit de koekenpan in een schaaltje. De olie kan je weggooien of nog ergens voor gebruiken. De koekenpan blijft vet.
    7. Doe nu de geklutste eieren met de aardappel en de ui in de vette koekenpan en laat de tortilla voorzichtig goudbruin kleuren. Keer de tortilla met een deksel en laat de andere kant goudbruin worden.

recept-originele-spaanse-tortilla-2