Gerelateerde artikelen

  • Paasbrood in origineel broodmandje: een vogelnestje Paasbrood in origineel broodmandje: een vogelnestje
  • Vogelhuisje en nestkastje zelf maken Vogelhuisje en nestkastje zelf maken
  • Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’ Museum de Kantfabriek te Horst expositie ‘Remember me’
  • Kleurplaten sneeuwpop Kleurplaten sneeuwpop
  • Geld vouwen als cadeau doe je zo Geld vouwen als cadeau doe je zo
  • Strooizak maken voor Sinterklaas en Piet Strooizak maken voor Sinterklaas en Piet
hobby

Bouwpakket om nestkast te maken

Bouwpakket om nestkast

Bouwpakket om nestkast te maken met het larikshout uit de bossen van Gelderland is iets bijzonders. Het hout is 100 procent FSC-gecertificeerd, wat garant staat voor verantwoord bosbeheer. De bomen worden niet speciaal gekapt voor de nestkastjes, ze komen vrij bij de gewone werkzaamheden van de boswachters. De opening in het bouwpakket is geschikt voor koolmees, kuifmees, boomklever, bonte vliegenvanger, zwarte mees en pimpelmees. Maar met een eenvoudige ingreep is de kast ook te gebruiken door grauwe vliegenvanger of zwarte roodstaart. In de bijgesloten handleiding lees je hoe je dit eenvoudig aanpast.

Bouwpakket om nestkast te maken

Erg geschikt om samen met de (klein)kinderen in elkaar te zetten of te versieren! Help de vogels aan een goede nestgelegenheid. Vooral in dorpen en steden is dit hard nodig. Met jouw aankoop steun je bovendien het werk van Natuurmonumenten.
Bestellen, klik op natuurmonumenten pakket nestkast