Gerelateerde artikelen

  • Handen schoon na snijden chili peper Handen schoon na snijden chili peper
  • Kruidenazijn zelf maken en cadeau doen Kruidenazijn zelf maken en cadeau doen
  • Hoe mango schillen in kleine stukjes Hoe mango schillen in kleine stukjes
  • Ouderwetse vruchtenbowl is heerlijk Ouderwetse vruchtenbowl is heerlijk
  • Hoe broodhaantje en vlechtbrood maken en bakken Hoe broodhaantje en vlechtbrood maken en bakken
  • Paas toast en Pasen tosti zelf maken Paas toast en Pasen tosti zelf maken
hobby

Recept focaccia (It) en fougasse (Fr)

recept focaccia
Bron: heiwx.com

Recept focaccia (It) en fougasse (Fr). Maak de broden in originele vormen, bijvoorbeeld voor Moederdag een hartvorm, voor Pasen een eivorm, voor Kerst een kerstboom vorm e.a. Je geeft het brood een ruig uiterlijk door er inkepingen in te maken.

Recept focaccia (It) en fougasse (Fr)

Print het recept: Recept fougasse en focaccia

De benodigdheden voor twee broden zijn : 250gr bloem, 300ml lauw water, 12gr verse gist, 5gr zout,

  • voor een zoet brood : 100gr vers fruit zoals bosbessen of kersen (zonder pit)
  • voor een hartig brood : 125gr uitgelekte olijven of gedroogde tomaten in olie, etc…Kruimel de gist door de bloem, voeg het zout toe en meng het lauwe water er doorheen tot een compacte massa.
    Kneed op een bebloemde aanrecht het deeg tot een elastisch deeg.
    Leg in een kom, dek af met plastic folie en laat 1 uur rusten op een warme plaats (b.v. bij de verwarmingsketel).
    Kneed er snel de zoete of hartige ingredienten doorheen en kneed het in de juiste vorm.
    Om het brood een ruig aanzien te geven maak je er inkepingen in met een scherp mes en op de bakplaat trek je de inkepingen open.
    Dek af met plastic folie en laat nog een uur op een warme plek rijzen.
    De oven voorverwarmen op 230 graden en dan het brood gaar bakken in ± 25 minuten.