Gerelateerde artikelen

  • Servies beschilderen met sjabloon Servies beschilderen met sjabloon
  • Romantische muur decoratie is een kantlijst Romantische muur decoratie is een kantlijst
  • Lampion knutselen uit schoon melkpak Lampion knutselen uit schoon melkpak
  • Eierdozen gebruiken om bankje te maken Eierdozen gebruiken om bankje te maken
  • Traktatie van dropveter en dropsleutel Traktatie van dropveter en dropsleutel
  • Huisaltaar of herinneringstafel in huis is een trend Huisaltaar of herinneringstafel in huis is een trend
hobby

Takkenlamp zelf maken en versieren

Takkenlamp zelf maken en versierenTakkenlamp zelf maken doe je zo. Zoek tijdens de boswandeling of in de tuin een mooie bos droge stevige “krullerige” takken bij elkaar. Bind deze aan elkaar vast met een touw. Met een spuitbus spuit je de takken in de kleur die jij wil. Zilver geeft een mooi effect. Laat het goed drogen. Doe er een snoer met lampjes in en je lamp van takken is klaar.
Staat goed in de serre, op het terras, in de kinderkamer, in de slaapkamer, als kerstboom, als paastakken ……

Takkenlamp zelf maken

TIP: De kinderen zoeken gekleurde plaatjes van bijvoorbeeld een vlinder of een vogel in tijdschriften, plakken deze op stevig papier en knippen deze netjes uit. Prik er een gaatje in, klein draadje garen er door en de kids kunnen hun figuurtjes in de takkenlamp hangen.
Wat ook een leuk idee is om, als je figuurtjesbehang hebt, deze uit te knippen en in de takkenlamp te hangen. Wellicht kan je deze behangfiguurtjes 2x uitknippen en op elkaar plakken, zijn ze mooi stevig.