Gerelateerde artikelen

  • Creatief cadeau idee in een glazen potje Creatief cadeau idee in een glazen potje
  • Simpel recept pate en patevorm Simpel recept pate en patevorm
  • Recept focaccia (It) en fougasse (Fr) Recept focaccia (It) en fougasse (Fr)
  • Snoephuisje maken zonder deeg en oven Snoephuisje maken zonder deeg en oven
  • Recept cupcake en liefdevol versieren met romig mengsel Recept cupcake en liefdevol versieren met romig mengsel
  • Recept pastasalade snel en lekker Recept pastasalade snel en lekker
hobby

Socca chips en socca met uien recept

Socca chips en socca met uien receptSocca chips en socca met uien recept voor het maken van een Franse pizza uit Nice. Socca is een specialiteit uit Nice. Met kikkererwtenmeel en wat kruiden en water maak je deze gezonde hartige chips en uienpizza.

Socca chips en socca met uien recept

Benodigdheden voor de socca chips

  • 150gr kikkererwtenmeel
  • 325ml water
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie en nog 1 of 2 eetlepels olijfolie om de bakplaat of bakpapier mee in te vetten
  1. Maak het deeg door het water, het zout en het meel te mengen tot een vloeibaar geheel zonder klontjes. en laat 2 tot 3 uur of meer rusten.
  2. Verwarm de over op 230 – 250 graden
  3. Wrijf de bakplaat of het bakpapier in met de olijfolie
  4. Strooi hierop zeezout voor een zoute socca chips OF
    strooi er kruiden op b.v. rozemarijn of thijm …… voor een kruidige socca chips
  5. Giet voorzichtig een dun laagje deeg over de olie met zout of met kruiden
  6. Bak de socca chips in 10 – 15 minuten knapperig en lichtbruin.
  7. Laat goed koelen en drogen ……. heerlijk bij een heerlijk glas wijn.

Recept socca uit Nice met uien

Extra benodigdheden : van 2 rode (of witte) uien uienringen snijden, 1 knoflookteentje fijnsnijden, thijm of rozemarijn, 1 eetlepel olijfolie en enkele kleine zwarte olijven in vieren snijden.

  1. Maak het deeg door het water, het zout en het meel te mengen tot een vloeibaar geheel zonder klontjes. en laat 2 tot 3 uur of meer rusten.
  2. Verwarm de over op 230 – 250 graden
  3. Voor het uienmengsel
    – fruit je de uienringen en knoflook op laag vuur tot het zacht is
    – en aan het eind strooi je er tijm of rozemarijn over en zout en peper
  4. Roer het vloeibare deeg nog een keer goed door
  5. Wrijf de bakplaat of het bakpapier in met de olijfolie
  6. Giet voorzichtig het deeg er op
  7. Verdeel het uienmengsel er over en eventueel de olijfstukjes
  8. Bak de uiensocca uit Nice in 15 minuten goudbruin en knapper
  9. Lekker met een frisse salade en/of bij een goed glas wijn.