Gerelateerde artikelen

  • Naaipatronen voor baby born pop Naaipatronen voor baby born pop
  • Oude wollen deken nieuw leven geven Oude wollen deken nieuw leven geven
  • Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein Borduurpatronen en kruissteekpatronen gratis en klein
  • Masker mozaieken werkbeschrijving Masker mozaieken werkbeschrijving
  • Patroon en werkbeschrijving knuffel poes Patroon en werkbeschrijving knuffel poes
  • Breipatroon beer en naaipatroon berenkleding Breipatroon beer en naaipatroon berenkleding
moeders

Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?

Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid? Eén van de onderdelen van loslaten van je kind is ze zelf verantwoordelijk maken voor hun uitgavenpatroon. Dat begint heel zoet met zakgeld (en dat vergeet je dan als ouder de helft van de tijd uit te keren), daarna een beltegoed en voor je het weet komt de vraag: “Mag ik kleedgeld?”. Jemig, daar gaan de zeldzame 1-op-1 uitstapjes met mijn kind naar de stad die steevast eindigen bij een restaurant voor hapje en drankje of lekkere lunch..…

Kleedgeld voor jongeren, wat is wijsheid?

Maar ik ben stoer, ik wil loslaten, dus raadpleeg mijn vriendinnen. Zij hebben oudere kinderen en regelmatig kijk ik af hoe zij e.e.a. aanpakken. Maar ik kom niet ver. Die vriendinnen hebben ook dochters (en ik niet) en dat lijkt toch anders te werken. Hun zonen willen helemaal geen kleedgeld.

Het voorstel om met 50 euro te beginnen (en dat dan een half jaar uit te proberen) is nog niet helemaal geaccepteerd. Want moet hij hiervoor ook schoenen en sportkleding kopen? En de winterjas? Pffffff, ik weet het nog niet helemaal.

Misschien biedt de site van Nibud Jongeren soelaas.

De onderhandelingen hier thuis worden zeker een keer afgerond, maar voorlopig naar een restaurant voor hapje en drankje of lekkere lunch. Joepie!!