Gerelateerde artikelen

  • Patroon schilderen en pattern painting kan iedereen Patroon schilderen en pattern painting kan iedereen
  • Romantische muur decoratie is een kantlijst Romantische muur decoratie is een kantlijst
  • Simpel bloemen tekenen tips en voorbeelden Simpel bloemen tekenen tips en voorbeelden
  • Oude deuren vertellen een verhaal Oude deuren vertellen een verhaal
  • Borduurpatroon zelf maken doe je zo Borduurpatroon zelf maken doe je zo
  • Roos tekenen doe je zo, snel en makkelijk Roos tekenen doe je zo, snel en makkelijk
eropuit

Borduurwerk in Museum de Kantfabriek

Borduurwerk in Museum de KantfabriekBorduurwerk in Museum de Kantfabriek en meer. Een voorbeeld van een tentoonstelling was het hedendaags borduurwerk van Tilleke Schwarz en de oude merklappen en pronkrollen uit de collectie van het Nederlands Centrum voor Handwerken. Tijdens de expositie was het boek Mark Making over het borduurwerk van Tilleke Schwarz te koop in de museumwinkel.

Borduurwerk

Creatief borduren is handwerken zonder vast te zitten aan een telpatroon. Je gebruikt de borduursteken zoals jij ze wil toepassen. Doordat je niet hoeft te tellen, er nooit iets fout kan gaan, ben je ontspannen bezig en het eindresultaat is mooi meegenomen. Laat je creativiteit de vrije loop en wie weet komt daar wel iets moois uit. S0mmige mensen gebruiken een (oude) foto als basis voor een borduurwerk. Lees meer en bekijk meer bij Vrij borduren

Ook was er de mogelijkheid om een lezing van Tilleke over haar borduurwerk en inspiratiebronnen bij te wonen. Na de lunch gaf zij voor de liefhebbers een workshop over haar manier van tekenend borduren, of bordurend tekenen. .