Gerelateerde artikelen

  • Servies beschilderen met sjabloon Servies beschilderen met sjabloon
  • Borduurpatroon zelf maken doe je zo Borduurpatroon zelf maken doe je zo
  • Playboy Bunny kruissteekpatroon Playboy Bunny kruissteekpatroon
  • Pannenlap haken met duidelijk haakpatroon Pannenlap haken met duidelijk haakpatroon
  • Lamp borduren met borduurpatroon Lamp borduren met borduurpatroon
  • Decoreren met decopatch is decopatchen Decoreren met decopatch is decopatchen
hobby

Gratis kleine kruissteek borduurpatronen

Gratis kleine kruissteek borduurpatronenGratis kleine kruissteek borduurpatronen. Met deze gratis kruissteek borduurpatronen kan je direct aan de slag. Heb je nog borduurgaren in huis? Anders kan je het DMC splijtgaren, borduurgaren, borduurzijde en stramien (borduurstof) bestellen bij de Hobbydoos. Ze verkopen onbedrukte borduurstoffen. Voor kruissteken borduren is het makkelijk wanneer de “vakjes” om te borduren duidelijk zichtbaar zijn, want dan is het uittellen een makkie. Ook op borduurlinnen, geweven stof, kan je borduren. Dan kies je hoeveel draden je per kruissteek gebruikt. Een  kruisje gaat over twee draden in de breedte en twee draden in de lengte. Bij petitpoint (half kruissteekje) kan je 1 draadje gebruiken. Bij dikker wol of garen kies je natuurlijk voor meer draden in de borduurstof.

Kies niet voor katoen want bij het wassen krimpt de stof en katoen verkleurd.

Gratis kleine kruissteek borduurpatronen

De gratis kleine kruissteek patronen, maak je keuze

De kruissteek bestaat uit 2 halve kruissteken die in tegenovergestelde richting over elkaar heen liggen. Het mooiste resultaat wordt bereikt als alle bovenste diagonalen van de kruissteken in dezelfde richting liggen. Een mooi en regelmatig kruissteek borduurwerk krijg je door eerst de onderste helften van een rij kruissteken te borduren en daarna de bovenste helft. De onderste helft loopt van rechtsonder naar linksboven (of andersom) en de bovenste van linksonder naar rechtsboven (of andersom). De plaatjes laten een voorbeeld zien van hoe een rij kruissteken van rechts naar links gemaakt kan worden, maar de rijen kunnen ook van links naar rechts, diagonaal, van onder naar boven of andersom gemaakt worden.