Gerelateerde artikelen

  • Stippentechniek voor en met kinderen Stippentechniek voor en met kinderen
  • Glasinlood glasverf loodband en gratis patronen Glasinlood glasverf loodband en gratis patronen
  • Zomerweek Libelle gratis kaarten winnen Zomerweek Libelle gratis kaarten winnen
  • Knuffels en popjes simpele patronen Knuffels en popjes simpele patronen
  • Babymutsje maken met simpele werkbeschrijving Babymutsje maken met simpele werkbeschrijving
  • Zaanse Schans borduren in kruissteek Zaanse Schans borduren in kruissteek
hobby

Kip speldenkussen quilten met gratis patroon

Kip speldenkussen quilten met gratis patroonKip speldenkussen quilten (patchwork maken) met gratis patroon. Altijd al een origineel speldenkussen willen maken, dan is dit een leuk gratis patroon. Diverse lapjes quilt (naai) je aan elkaar in de vorm van de kip.
Naai er de uit vilt geknipte kam en snavel aan zoals bij deze stap voor stap werkuitleg.

Kip speldenkussen quilten met gratis patroon

Een speldenkussen is een klein kussentje waarop je spelden en naalden bewaard, zodat tijdens het naaien en handwerken de spelden en naalden makkelijk kunnen worden gepakt. Tegelijk zijn ze daarmee veilig opgeborgen.

Voor het vullen van je speldenkussen gebruik je fiberfill (poppenvulling, synthetische watten, aquariumwatten) en dan stevig opvullen. Je kunt ook schuimrubber gebruiken, maar sommige soorten schuimrubber kzijn best lastig zijn om de spelden er in te prikken en weer uit te halen. Het allerbeste werkt piepschuim, maar dat moet je dan wel goed op maat maken van de kip.