Gerelateerde artikelen

  • Lampion knutselen uit schoon melkpak Lampion knutselen uit schoon melkpak
  • Traktatie van dropveter en dropsleutel Traktatie van dropveter en dropsleutel
  • Speeltje voor de poes punniken Speeltje voor de poes punniken
  • Portemonnee van plastic draagtas Portemonnee van plastic draagtas
  • Sambaballen knutselen met restmateriaal Sambaballen knutselen met restmateriaal
  • Schets en aquarel van Saab uit 1965 Schets en aquarel van Saab uit 1965
hobby

Stippentechniek voor en met kinderen

Stippentechniek voor en met kinderenStippentechniek voor en met kinderen. Dat is dotpainting en daarbij breng je binnen de omtrek van een afbeelding in ruwe schets (verf) dots (stippen) aan met behulp van een stokje, een takje van een boom, kwast of een satéprikker. Bij dotpainting teken je eerst de omtrek van een afbeelding van jouw verhaal in ruwe schets. De dots (stippen) breng je daarna aan.

Bij de originele dotpainting worden veel symbolen gebruikt. Een cirkel geeft bijvoorbeeld een overnachtingsplaats aan. De letter ‘U’ betekent een persoon. De trektochten van mensen en dieren worden door lange lijnen getoond. De betekenis van een schilderij is het eigendom van de schilder. Alleen hij kan het verhaal vertellen.

Maak dus je eigen verhaal in jouw dotpainting met geheime tekens waarvan jij alleen de betekenis weet en alleen jij het verhaal dat erachter ligt kan vertellen.

Stippentechniek voor en met kinderen

Bij learn.com zie je stap voor stap de eenvoudige techniek met een wattip.
Je kan natuurlijk zelf een tekening (schets) maken, maar je kan ook een dierenkleurplaat van bijvoorbeeld een krokodil, hagedis, schildpad, kangoeroe e.a. gebruiken.