Gerelateerde artikelen

  • Spinazie met geitenkaas is gezond recept Spinazie met geitenkaas is gezond recept
  • Borden snel voorverwarmen doe je zo Borden snel voorverwarmen doe je zo
  • Tafelwater extra feestelijk en smaakvol maken Tafelwater extra feestelijk en smaakvol maken
  • Tomaten paprikasoep snel recept Tomaten paprikasoep snel recept
  • Wespen voorkomen in glas of schaal Wespen voorkomen in glas of schaal
  • Magnetron maakt bacterien non-actief Magnetron maakt bacterien non-actief
hobby

Asperges schoonmaken en bewaren doe je zo

Asperges schoonmaken en bewaren doe je zoAsperges schoonmaken en bewaren doe je zo. Koop een goede kwaliteit asperge, anders moet je er te veel vanaf snijden. Deze stap voor stap afbeeldingen ( asperges stap voor stap schoonmaken ) laten zien hoe je snel en goed de asperges kan schoonmaken en bewaren.

Snij een stukje van de onderkant weg
Met een dunschiller snij je vanaf de onderkant tot de helft van de asperge. Onderaan iets dikker dan op de helft
Schil dan DUN met de dunschiller vanaf de helft naar de kop. Bij de kop bijna niets wegschillen
Direct geschild in koud water leggen tot je alle asperges geschild hebt
Maak een theedoek goed nat met koud water
Leg de asperges in de natte theedoek en sluit de theedoek rondom goed af. Bewaren in de koelkast tot je gaat koken.

Asperges schoonmaken en bewaren doe je zo

Na het schoonmaken en, indien nodig, bewaren in de koelkast, kook je de asperges in 15 minuten gaar. Prik voorzichtig met een breinaald in de onderkant van een asperge. Als deze zacht is, zijn de asperges gaar en gereed om te serveren.
Serveer bij de gekookte malse asperges: plakjes tomaat, hard gekookte eieren, roomsaus, magere gekookte ham, gerookte zalm en een gekookte aardappel. Beetje roomboter er bij is ook heel lekker.