Gerelateerde artikelen

  • Surrealistisch tekenen en schilderen tips Surrealistisch tekenen en schilderen tips
  • Garen en acrylverf is gemengde techniek toepassen Garen en acrylverf is gemengde techniek toepassen
  • Stilleven tekenen en schilderen tips Stilleven tekenen en schilderen tips
  • Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie Pastelkrijt tekening fixeren met fixatie
  • Tekenen en schilderen als Van Gogh oefenen Tekenen en schilderen als Van Gogh oefenen
  • Perspectief tekenen huizen in straat Perspectief tekenen huizen in straat
hobby

Schilderen met plamuurmes tips en trucs

Schilderen met plamuurmes tips en trucsSchilderen met plamuurmes tips en trucs. Schilderen met een plamuurmes is een van mijn passies. Door de verf op het plamuurmes aan te brengen en voorzichtig te werk te gaan met het mengen van de kleuren, zodat het de kleur behoudt, kan je snel en effectief werken. De eerste verf die je aanbrengt doe je zeer summier, hier en daar een niet te dikke touch. Strijk het een uit…… en ga zo steeds verder. Ga nooit te lang door. Laat het even rusten, bekijk het van afstand en ga dan verder. Fouten zijn te herstellen……. Je gebruikt hier en daar steeds dikkere klodders verf. Het blijft oefenen.

Een tip is om eerst op papier kleine gedeeltes van je thema uit te proberen en om te oefenen met het schilderen met een plamuurmes.

Schilderen met plamuurmes tips en trucs

Ik bedenk een thema en maak met potlood een ontwerp op het doek (liefst groot). Dan ga ik tekeer met Acrylverf en het plamuurmes. Door de snelheid waarmee ik werk staat er in mum van tijd iets op het doek. Dit laat ik drogen. Na een paar dagen of als ik weer zin en tijd heb ga ik verder. Het belangrijkste is de snelheid en niet te veel nadenken. Dat geeft ook de meeste voldoening.

Voor geïnteresseerden, klik op een drieluik van mijn hand bekijken.