Gerelateerde artikelen

  • Natvilten doe je met dit recept voor de sop Natvilten doe je met dit recept voor de sop
  • Wecken en conserveren tips en trucs Wecken en conserveren tips en trucs
  • Recepten met grapefruit gezond en lekker Recepten met grapefruit gezond en lekker
  • Recept verse ijsthee, munt en sinaasappel Recept verse ijsthee, munt en sinaasappel
  • Spinazie met geitenkaas is gezond recept Spinazie met geitenkaas is gezond recept
  • Tomaten paprikasoep snel recept Tomaten paprikasoep snel recept
hobby

Recept appelstroop maken met rijpe appels

Recept appelstroop maken met rijpe appelsRecept appelstroop maken met rijpe appels. Voor 500 gram appelstroop was je 3 kilo appels en snij er de slechte plekken uit. Kook de appels in een laagje water in circa 30 minuten tot moes. Af en toe roeren. Leg een theedoek in een zeef en laat de appelmassa ± 1 dag (24 uur) uitlekken en het sap opvangen.

Recept appelstroop maken met rijpe appels

Kook de sap in ± 2 uurtjes onder af en toe roeren op een zacht vuur in, schep het schuim er regelmatig af en hou het goed in de gaten, dat het niet kan aanbranden !!!
Test na 1 1/2 uur de sap op dikte. De afgekoelde stroop moet als een draad aan de lepel blijven hangen. Niet te dik laten worden, want dat smeert niet goed.
Doe de stroop in goed schoongemaakte en goed af te sluiten glazen potjes.
Niet langer dan 4 maanden te bewaren.

Appelstroop is dus een donkere stroop of gelei gemaakt van appels en suiker. Het smaakt lekker op brood en is ook een prima ingrediënt in recepten voor zowel warme als koude gerechten. Appelstroop op een pittig stukje kaas of cervelaat wordt smaakt super lekker.