Homepage
Categorieën
Dit zijn onze specials:
hobby

Chocola smelten in de magnetron

Chocola smelten in de magnetron. In de magnetron is chocolade snel gesmolten. Bijvoorbeeld handig als je een Dame Blanche (vanilleijs met chocoladesaus) als dessert hebt.

Bloembollen in oude potten en vazen

Bloembollen in oude potten en vazen. De nieuwste bloementrend is om in het voorjaar de bollen tot bloei te laten komen in oude potten en vazen. Hiervoor struin je rommelmarkten, kringloopwinkels, braderieen en opruimingen af. Je koopt voor een paar centen de vergane glorie, geef ze desnoods met watervaste verf een passend kleurtje.

hobby

Paprika ontvellen klein klusje met deze tip

Paprika ontvellen klein klusje met deze tip. Voor het ontvellen van een paprika bestaat een handig trucje. Je snijdt de paprika’s doormidden en verwijdert de zaadlijsten. Je legt ze onder de warme grill met de schil naar boven. De paprika’s worden hier en daar een beetje zwart en er ontstaan “blaasjes”.

hobby

Kussen maken van oude stropdassen

Kussen maken van oude stropdassen. Eindelijk een leuke oplossing om van die uit de tijd geraakte stropdassen af te komen. Maak er een kussen van voor in de keuken, kinderkamer, tuin e.a.

hobby

Oma’s lampenkap restylen met slimme tips

Oma’s lampenkap restylen met slimme tips. Zoek bij Oma, in de schuur, op de zolder of op de rommelmarkt naar een oude lampenkap met een mooie vorm. Neem hem voorzichtig mee naar huis en dan kan je direct aan de slag.

hobby

Vogel en vogeltjes knutselen met leuke tips

Vogel en vogeltjes knutselen. Allerlei manieren om vogeltjes te knutselen van papier, karton, papiermache, klei etc. heb ik bij elkaar gezocht. Gezellig om zelf of met de kinderen aan het werk te gaan.

hobby

Muurschilderen doe je zelf met deze tips

Muurschilderen doe je zelf met deze tips. Zorg altijd dat de ondergrond glad is en wit geverfd met witte muurverf. Laat dit twee dagen drogen. Gebruik alleen verf op waterbasis, acrylverf. Gebruik voor grote vlakken stugge kwasten en voor kleinere details de zachte penselen. Natuurlijk verdun je de verf met zo weinig mogelijk water, anders gaat je verf op de muur druipen. Kies voor lichte kleuren en breng als laatste eventuele donkere accenten aan.

hobby

Krans maken van tuin en bos materialen

Krans maken van tuin en bos materialen. Tijdens de wintermaanden kan je terras, de entree of je tuin wel wat versiering gebruiken. Met een vrolijk gekleurde sierkrans versier je de tuintafel, deur, muur of schutting. Het is ook leuk om de krans aan iemand cadeau te geven.

hobby

Kweekkasje maken van gebruikte eierdoos

Kweekkasje maken van gebruikte eierdoos. Een gebruikte eierdoos is uitermate geschikt om zelf zaadjes te laten kiemen. En het is milieuvriendelijk, dus het is zelfs met de uitgelopen zaadjes in zijn geheel in de tuinaarde te plaatsen.

hobby

Recept sop nat vilten om bijvoorbeeld sieraden te maken

Recept sop nat vilten om bijvoorbeeld sieraden te maken. Vilten is een populaire hobby waarmee je sieraden, bloemen, kaarten en nog veel meer kunt maken. Het (ver)vilten is een oude techniek. Door sop, warmte en wrijving vervilt de wol, doordat de schubben van de wol in elkaar haken. Wol neemt veel water op en wordt hierdoor elastisch en rekt uit. Als je de wol in deze natte toestand heel snel afkoelt en