Dit zijn onze specials:
hobby

Italiaans brood focaccia recept

Italiaans brood recept om zelf een focaccia brood te bakken, dat is gezellig en gezond. Je huis gaat heerlijk ruiken en je weet precies wat er in je brood zit. Zoals jullie weten ligt mijn liefde in Italië en dat geldt ook voor het brood. Vandaar dit recept van een overheerlijke focaccia om zelf te bakken.

hobby

Gilet uniek maken is customizen

Gilet uniek maken is customizen. Je koopt een gilet met een goede pasvorm. Versier de voorkant van je gilet met mooie stukjes stof die je als patchwork aan elkaar naait, hetzij met een verborgen stiknaad, hetzij met borduursteken en mooi garen.

hobby

Mozaieken tips en weetjes

Mozaïeken is een enorm leuke hobby waarbij je een patroon inkleurt met (vaak verschillende) mozaïeksteentjes. Mozaïeksteentjes zijn er in verschillende materialen; keramiek- en glasmozaïeksteentjes zijn de meest gebruikt mozaïekmaterialen. Wil je ook eens een mooi mozaïek maken maar je weet eigenlijk niet echt waar te beginnen? Niet getreurd, er zijn prima mogelijkheden om met mozaïek te beginnen en direct al een prachtig mozaïek te maken!

hobby

Muis maken van marsepein of fimoklei

Muis maken van marsepein of fimoklei doe je met deze werkbeschrijving. Je kan een zelfgemaakte taart of een gekochte standaard […]

hobby

Haakpatroon tas en portemonnee

Haakpatroon tas en portemonnee zag ik in Vrouw van De Telegraaf, alleen stond de haakbeschrijving (patroon) van deze Phildar tas er niet bij. Maar het is vrij simpel te maken met onderstaande werkbeschrijving en haakpatroon.

hobby

Hoe wimpers krullen

Hoe wimpers krullen, want de volgorde waarin je het een en ander doet is belangrijk voor het uiteindelijke effect. Sommige mensen hebben van nature al perfect gekrulde wimpers, maar helaas hebben de meeste vrouwen wat extra ‘hulp’ nodig om een goede krul te krijgen.

hobby

Zomerfruit bewaren en wecken in rum

Zomerfruit bewaren in een speciale pot en er later van genieten. Met de rumtopf (rumpot) kan je de zomer bewaren en in de winter genieten van de zomerkoninkjes. Het geheim is een heerlijke pot vol met zomerfruit ingemaakt met rum, die extra lekker smaakt in de winter. Gebruik een rumpot EN kwalitatief zeer goed fruit.

Marseillezeep wasmiddel maken

Marseillezeep wasmiddel maken is een origineel cadeautje. Als fanatieke hobbyist hou je van natuurlijke, met de hand gemaakte, artikelen. Een goed voorbeeld is de zeep uit Marseille. Savon du Marseille bestaat al sinds 1688 en bestaat voor minstens 50% uit plantaardige olie (olijfolie). Door veel mensen is geprobeerd het na te maken, maar de originele is tot nu toe de beste.

hobby

Achterzak jeans versieren

Achterzak jeans versieren, de kontzak van je spijkerbroek pimpen. De meest originele manier is deze: Kontzak jeans versieren werkbeschrijving. De “stricky business” is een grote strik over beide of op iedere kontzak van je jeans.

hobby

Compositie en creatief met ribkarton

Compositie ribkarton en karton heb ik ooit op school geleerd. Je kan op diverse manieren werken met het ribkarton. Ik geef twee voorbeelden. Je hebt nodig lijm, schaar, scherp mesje, ribkarton en karton.