U bevindt zich hier: Home » wonen en decoreren » doe het zelf allerlei » Accessoires van afval is recyclen

Accessoires van afval is recyclen

Geschreven door Elenea

Recyclen is hergebruiken en het is al minstens 20 jaar in de mode. Je vindt steeds meer (web)winkels met ontwerpen van gerecycled materiaal. Hieronder vind je enkele voorbeelden van recyclen om je te inspireren :

 • Music Bowl. Een schaal gemaakt van een oude vinyl-elpee. De even in de oven opgewarmde elpee is in warme toestand voorzichtig gebogen in de vorm van een schaal. Voor leuke voorbeelden surf je naar studiohergebruik.nl
 • Sieraden van toetsen van een oud toetsenbord. Kettinkjes die deels bestaan uit de knopjes van een oud mobieltje. Het bedrijf die deze sieraden maakt heet Treasures from wasteland (schatten uit afvalland.)

 • Recyclen met textiel doet ontwerpster Karin de Kok.
 • Freitag tassen. Van afgedankt afdekzeil van vrachtwagens maken de Zwitserse broers Daniel en Markus Freitag stevige waterdichte tassen. De draagriem van de tassen zijn gemaakt van autogordels en er hangt een label aan gemaakt van een stuk binnenband van een fiets. Het leuke is, dat geen tas hetzelfde is. 
 • Paper Bag, een ontwerp van Jos van der Meulen uit 1993. Reclameaffiches die in de bak met oud papier belanden weer gebruiken om papieren zakken van te maken. Je plak of naait de affiches aan elkaar tot een zak en je gebruikt de papieren zak als fraaie oud-papierbak. Geen zak is hetzelfde.
 • De glazen deksel uit een wasmachine is door hippe jonge ontwerpers begin jaren negentig op de markt gezet als slakom.
 • De misdrukken van kartonnen rollen verpakkingsmateriaal voor frisdranken zijn door hun waterafstotende coating ideaal om vloeren mee af te dekken tijdens het klussen in huis.
  Ook kan je van dit verpakkingmateriaal een etui maken voor je pennen en potloden.
 • het meubilair van sloophout door meubelmaker Piet Hein Eek wereldberoemd geworden.
 • Een lamp in bolvorm gemaakt van lege aan elkaar geniete Yakult flesjesEen winkel met woonaccessoires die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu is skoonecodesign.nl

BRON: AD.nl

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Ingrid Broere september 25, 2009 - 4:04 pm

Hallo,
Ik ben op zoek naar een waaier (boekje)
van een mevrouw die decoratie’s maakt van oude spullen o.a. een etagere van allerlei oud glas en vaasjes die je aan de muur hangt met regenpijp beugels en zo staat het vol met allelei ideen.
weten jullie misschien de schrijfster van deze waaier? M.vr.gr. Ingrid Broere

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com