U bevindt zich hier: Home » hobby » Raoul Dufy: schilder & levensgenieter

Raoul Dufy: schilder & levensgenieter

Geschreven door Elenea

Raoul Dufy groeit op in de Franse kustplaats Le Havre en hierdoor blijven de zee, blakend zonlicht, de haven en de plezier makende badgasten voor Dufy altijd een belangrijke inspiratiebron. Hij leefde van 1877-1953. Zijn schilderijen stralen een nonchalante luchtigheid uit en het lijkt alsof de schilderijen met een speels gemak zijn geschilderd.
Kleuren zeggen meer dan lijnen.Raoul Dufy wordt beschouwd als een van de belangrijkste vernieuwers van de begin-twintigste-eeuwse kunst.Dufy schilderde niet alleen, maar ontwierp zwierige stoffen, beschilderde tegels, illustreerde boeken, ontwierp tapijten en maakt muurschilderingen op sterrenniveau.TIP: Als je Raoul Dufy in Google typt en zoekt op afbeeldingen , vind je heel veel werken van hem. Ik kan intens genieten van zijn schilderijen.Dufy Leaf behang is door Dufy ontworpen in 1920 en nog helemaal van deze tijd. Een tijdloos en sterk ontwerp. Het toont de kracht van Dufy.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

Miranda juni 21, 2008 - 2:29 am

Wauw! Dat bovenste schilderij vind ik echt SUPER!
Had nog nooit van hem gehoord, leuk artikel om dan te lezen.

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com