U bevindt zich hier: Home » hobby » COLLAGES van ELENEA

COLLAGES van ELENEA

Geschreven door Elenea

Hier zijn ze dan. Mijn collages, papiers découpés, gemaakt met materiaal uit allerlei tijdschriften. Geplakt met behangerslijm op aquarelpapier. Soms is het ‘kunstwerk’ met gekleurd vloepapier bijgewerkt. Ik heb er al veel kinderen en ouderen een plezier mee gedaan. Bekijk de papier collages (klik op de afbeeldingen om ze te vergroten!!!)

Ik werk het liefst op kleur. Werken op onderwerp doe ik ook, alleen zit ik dan te vast met mijn creativiteit. Ik werk liever vrij, dan zie ik wel of het wat wordt. 
De uitdaging om een onderwerp als uitgangspunt te nemen ben ik aangegaan. Het schilderij ‘Eenzaamheid’ van Paul Gaugain heb ik in papiers découpés uitgevoerd. Je vind het ook onder de link in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

8 reacties

Manja september 25, 2005 - 10:11 pm

Wow, ik vind ze prachtig! Ben benieuwd hoe je dat doet met het vloeipapier? Ik maak collega’s en die vul ik aan met acrylverf.

Reageer
marianne januari 15, 2006 - 2:25 am

Wow ik vind dit prachtig ,ik werd net door een vriendin gevraagd of ik een workshop van mozaiek kon geven voor een feestje van 40 man,ik mozaiek al 15 jaar,en heb niet zoveel materiaal voor 35man,maar toen ik dit zag dacht ik misschien kan ik dit doen ,in de vorm van mozaiek maar dan van tijdschriften plaatjes,maar heb geen idee op wat voor achtergrond en hoe doe je dat met dat vloeipapier,en hoe fixeer je dat daarna,droogt het gauw ?
En wat voor een lijm ,ik hoop dat je me kan helpen hiermee.

vriendelijke groet Marianne

Reageer
Elenea januari 15, 2006 - 4:11 pm

@Marianne. Ik maak de collages op stevig aquarelpapier dat ik tijdens het werken op een houten ondergrond vastplak met papiertape, zodat het niet krom trekt (of op het aquarelblok vast laten zitten). Met behangerslijm plak ik soms eerst wat zelf gescheurd vloepapier op het aquarelpapier en soms pas na de uitgescheurde tijdschrift plaatjes om van de collages een geheel te maken, kleuren in elkaar over te laten gaan of juist niet. Ik gebruik geen schaar!! Alles gaat op gevoel en is afhankelijk van het ontwerp. Je kan op kleur werken of op onderwerp. Die keus is bij mij weer afhankelijk van wat ik in de tijdschriften tegenkom. De behangerslijm is goedkoop en snel aan te maken en te gebruiken en geeft een mooi effect aan het vloeipapier (NIET VEGEN!!). Wel 24 uur laten drogen. Dan 24 uur onder een zwaar boek laten rechttrekken. De kanten netjes afsnijden met een (foto)snijplaat en fixeren doe je met deze spuitbus. Stuur je mij wat foto’s van jullie werk, dan kan ik er een artikeltje over schrijven. Als je nog vragen hebt hoor ik dat graag, je kan me ook emailen: klik dan op de W onder deze reactie.

Reageer
a .v. Lint juni 15, 2008 - 3:35 pm

Hallo Elenea,
Ik ben op zoek naar een workshop collages maken en ik kwam daardoor de collages van jou tegen, ze zijn prachtig, helemaal top.
weet jij misschien waar ik een workshop kan volgen?
Of misschien geef jij zelf les.
Ik hoor het graag.

Groetjes Annemieke.

Reageer
Elenea juni 15, 2008 - 8:27 pm

@Annemieke. Ik geef geen les in collages maken, maar ik heb een artikel geschreven hoe je een collage kunt maken en gewoon kunt beginnen. Laat het mij gerust weten als je vragen hebt, dan help ik je verder.

Reageer
annemiekes juni 16, 2008 - 12:17 pm

Hallo Elenea,
Dank je wel voor je mailtje en het advies, alleen als ik ga naar leven lezen en gewoon beginnen kom ik wel bij leren lezen maar dat kan ik wel.
Over collages kan ik niets vinden?
Misschien doe ik iets niet goed?
Hoor het graag.
Annemieke

Reageer
Elenea juni 16, 2008 - 1:34 pm

@Annemieke. Er was inderdaad in de tekst iets fout gegaan. IK heb het hersteld: Klik op : een collage maken en gewoon beginnen.

Reageer
milou december 7, 2008 - 8:36 pm

Wauw echt heel erg mooi!
heeft me erg geinspireerd! ik moet namelijk van 3 eheel verschillende afbeeldingen een collage maken die toch een geheel vormt. Heb je mischien nog verdere tips?

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com