U bevindt zich hier: Home » hobby van a tot z » Waaier maken voor kinderen en volwassenen

Waaier maken voor kinderen en volwassenen

Geschreven door Elenea

waaier makenWaaier maken voor kinderen en volwassenen is een leuke bezigheid. We hebben bijna allemaal wel ergens een fan in huis. We gebruiken de fan ook als decoratie of we kochten er een als souvenir. Ik heb het WorldWideWeb afgezocht en enkele leuke links gevonden om zelf een fan te fabriceren. Van een simpel exemplaar door kinderen te knutselen tot en met de professionele waaier voor volwassenen.

Waaier maken voor kinderen en volwassenen

Een fan (ventilatie) bestaat uit losse delen die verbonden zijn aan één zijde. Textiel of een ander materiaal dat geen wind doorlaat is een belangrijk onderdeel. Door de waaier voor het gezicht te bewegen, ontstaat er door deze beweging een tocht. De vorm van de fan is te vergelijken met die van een open pauwenstaart.
Een fan wordt gebruikt door dames af te koelen.

Vroeger lieten dames op een elegante manier hun rijkdom zien. De fan werd toen gemaakt van dure onderdelen en stoffen, zoals zijde, fluweel, satijn, batist, linnen, kant, perkament, papier, been, pluimen, ivoor, albast, zilver, goud, hout, parelmoer. Borduursels, diamanten en edelstenen maakten het geheel nog interessanter.

Voor kinderen:

 

Gerelateerde artikelen

1 reactie

yvonny augustus 22, 2008 - 12:55 am

Hallo,
Leuke site hoor.
Alle instructies zijn zeer duidelijk evenals de werktekeningen.
Veel plezier allemaal.
Groetjes van Yvonny

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com