Gerelateerde artikelen

  • Letterbak nieuwe look geven is recyclen Letterbak nieuwe look geven is recyclen
  • Effen witte muur simpel relief dus sfeer geven Effen witte muur simpel relief dus sfeer geven
  • Organza tafelkleed vlechten en naaien Organza tafelkleed vlechten en naaien
  • Kralen van papier rollen en maken doe je zo Kralen van papier rollen en maken doe je zo
  • Persoonlijk cadeau zelf borduren met initialen Persoonlijk cadeau zelf borduren met initialen
  • Japanse tape om te versieren, scheuren, decoreren Japanse tape om te versieren, scheuren, decoreren
hobby

Waaier maken voor kinderen en volwassenen

waaier makenWaaier maken voor kinderen en volwassenen is een leuke bezigheid. We hebben bijna allemaal wel ergens een fan in huis. We gebruiken de fan ook als decoratie of we kochten er een als souvenir. Ik heb het WorldWideWeb afgezocht en enkele leuke links gevonden om zelf een fan te fabriceren. Van een simpel exemplaar door kinderen te knutselen tot en met de professionele waaier voor volwassenen.

Waaier maken voor kinderen en volwassenen

Een fan (ventilatie) bestaat uit losse delen die verbonden zijn aan één zijde. Textiel of een ander materiaal dat geen wind doorlaat is een belangrijk onderdeel. Door de waaier voor het gezicht te bewegen, ontstaat er door deze beweging een tocht. De vorm van de fan is te vergelijken met die van een open pauwenstaart.
Een fan wordt gebruikt door dames af te koelen.

Vroeger lieten dames op een elegante manier hun rijkdom zien. De fan werd toen gemaakt van dure onderdelen en stoffen, zoals zijde, fluweel, satijn, batist, linnen, kant, perkament, papier, been, pluimen, ivoor, albast, zilver, goud, hout, parelmoer. Borduursels, diamanten en edelstenen maakten het geheel nog interessanter.

Voor kinderen:

 

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies voor advertentiecampagnes en webstatistieken. Sommige informatie kan gedeeld worden met advertentienetwerken. Onder het kopje Privacy en Cookies lees je welke cookies geplaatst worden en waarom. Ga je akkoord met onze cookies?