U bevindt zich hier: Home » hobby » Alphonse Mucha: BEKENDE AFFICHES

Alphonse Mucha: BEKENDE AFFICHES

Geschreven door Elenea

Alphonse Mucha was een Tsjechische schilder, een affiche kunstenaar en een ontwerper geboren in 1860 en heeft een sterke invloed gehad op de kunstbeweging Art Nouveau, Jugendstil. Hij studeerde in 1887, door een rijke vriend, bij de Academie van München. Alphonse Mucha begon met illustraties voor verscheidene kranten en tijdschriften en in 1894 won hij een eerste prijs met een
affiche voor Sarah Bernhardt. Veel van de werken zijn geinspireerd door zijn Slavische geschiedenis en op een zeer unieke elegante stijl verfijnd getekend. Mucha is wereldberoemd door zijn ineengestrengelde en gebogen vormen, intrigerende ontwerpen en zijn artistiek weergegeven uitdrukkingen van vrouwen.

Gerelateerde artikelen

1 reactie

knal vuurwerk augustus 19, 2008 - 1:44 pm

Heb zelf een replica van Mucha hangen in mijn huis krijg er vaak positieve reacties op!

Reageer

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com